Home Cases

Cases

Case in de kijker

Label Management Systeem

Een hogere efficiëntie, een lagere foutenmarge. Etiketten die ‘just in time’ worden gedrukt. Met masterdata die automatisch wordt aangeleverd uit de database van de klant. En een systeem afgestemd op arbeiders uit een maatwerkbedrijf. Process engineer Lien Claes van H.Essers vertelt over twee etiketteersystemen.

Bekijk deze case
Friesland Campina Codipack
Case

Pallet etiketteersystemen: “NiceLabel maakt alles eenvoudiger”

“Ik vind het een enorme troef als ze aan de andere kant van de tafel niet alleen uitvoeren, maar ook echt meedenken. En dat is precies wat Codipack doet.” Aan het woord is besturingsdeskundige Roger Kievits. Hij leidde bij Friesland Campina het grootschalige automatisatieproject Summit in goede banen. Wij namen de soft- en hardwarezijde van de pallet etiketteersystemen voor onze rekening.

Bekijk deze case
Confituurpotjes etiketteren
Case

“Onze etiketteermachine is een kleine alleskunner”

Het Kortrijkse Belberry maakt confituren en andere delicatessen voor echte fijnproevers. “De productie gebeurt nog volledig ambachtelijk. Wij gaan voor topkwaliteit”, vertelt zaakvoerder Thierry Vandererfven. Dat geldt ook voor hun etiketteermachine.

Bekijk deze case
Vandemoortele klant Codipack
Case

Palletten etiketteren: “Eén interface voor al onze sites”

Vandemoortele Izegem is één van de grootste margarinefabrikanten van Europa. Er zijn verschillende verpakkingslijnen die per order palletten samenstellen. Die gaan allemaal richting twee rollenbanen met elk een print- en applyinstallatie die de palletten etiketteren.

Bekijk deze case
Coderen van eieren
Case

Eicodeersysteem: “We printen tot 400 eieren per minuut”

Drie sites met 180.000 kippen. Dat zijn heel wat eieren per week. Bij Eierhof gebeurt dan ook alles buiten het leggen bijna volledig automatisch. Ook de printing van de eierdozen en de eieren met een eicodeersysteem zelf.

Bekijk deze case
Agio klant Codipack
Case

Dagcode aanbrengen:
4 cijfers, 15 lasers

Zelfs als u sigaartjes rookt, is de kans klein dat uw oog er ooit op viel. We hebben het over de vier cijfers aan de zijkant van een sigarendoosje. “Die vormen de dagcode”, vertelt Dirk van der Velpen, manager technische dienst van fabrikant Agio. “Die dagcode aanbrengen doen we met een laser.”

Bekijk deze case
Palletetikettering bij Douwe Egberts
Case

Douwe Egberts

Leest u deze case terwijl u geniet van een kopje koffie? Dan is de kans groot dat dat er ééntje is van Douwe Egberts. Dit bedrijf schakelt Codipack in voor haar palletetikettering. Een gesprek – inclusief bakje troost – met technisch projectmanager Jos Vanvelthoven.

Bekijk deze case
Diagraph bij Jodima
Case

Dozen coderen met de Diagraph IJ4000

Honderden tegelijk. Flessen, flacons en bussen in allerlei vormen en kleuren. Leeg als ze aan hun tocht beginnen, gevuld en geëtiketteerd als ze de palletten opgaan. Bij Jodima maken ze koel- vloeistoffen voor wagens, ruitensproeiers, reinigingssprays voor velgen, dashboards… De uitdaging voor hun etikettering is dan ook flexibiliteit. Een gesprek met production coordinator André De Nijs.

Bekijk deze case
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.