Home FAQ

FAQ

Contact

Waarom zou ik voor Codipack Group kiezen?

Goede vraag. Wel, Codipack is een gezond bedrijf met een winnaarsmentaliteit. We werken met passie voor u. En dat voel je. Bij ons mag je een totaaloplossing verwachten. Van advies voor verkoop tot installatie en onderhoud. Wij zoeken samen met u naar het juiste toestel, naar de juiste oplossing. Met meer dan 30 jaar ervaring, mogen we onszelf een oude rot in het vak noemen.
Bent u een chocolatier om de hoek of een multinational? U krijgt altijd een persoonlijke aanpak.
Contacteer ons.

Hoe kom ik in contact met de juiste persoon bij Codipack?

Soms is het moeilijk om de weg niet te verliezen tussen alle informatie en toestellen op onze website. Misschien vindt u de juiste toepassing niet direct terug.

Bel gerust onze receptioniste, haar naam is Ellen. Ze brengt u in contact met de juiste persoon.

Vanuit België: +32 14 25 40 40
Vanuit Nederland: +31 40 241 00 30
Mailen kan uiteraard ook via info@codipack.com.

Etiketten

Kan ik palletten automatisch labelen?

pallet labeler filmpje

Absoluut. En dat is nog efficiënt ook. Logistieke bedrijven en bedrijven die een middelgrote tot grote logistieke afdeling hebben, organiseren best hun logistiek op een (deels) geautomatiseerde manier.
Pallet labelers kunnen hierbij helpen. Dit zijn pallet etiketteerders die langs een of meerdere zijden SSCC-labels aanbrengen op een pallet.

De Evolabel FlexWipe benadert palletetiketteren op een innovatieve manier. Dit automatisch etiketteersysteem is 100% veilig.
De FlexWipe van Evolabel is flexibel. Compact met één enkele applicator arm voor het labelen van 3 zijden. De applicator arm kan 360° draaien en de etiketten kunnen langs 2 richtingen uit de printer komen.

Meer informatie over Evolabel FlexWipe vindt u hier.

Of neem direct contact op via info@codipack.com

pallet labeling groenten en fruit

Pallet labeling bij Zespri

met Evolabel FlexWipe

pallet labeling bouwmaterialen

Etiketteren van palletten bij bouwbedrijf

Met ALtech ALcode P

Evolabel palletlabeling flexwipe

labelen van palletten bij Agrifreez

met Evolabel FlexWipe

Kan ik dozen automatisch etiketteren op variabele hoogtes?

Uw omdozen of pakketten hebben geen gelijke hoogtes. Het is dan ook belangrijk dat het systeem voor automatische labeling zich aanpast aan de hoogte van uw pakket.
Een vaak gebruikt labelsysteem is de Evolabel QuickTamp. Dit labelt lage pakketjes tot pakketten van zelfs een meter hoog.

De print & apply machine past automatisch zijn hoogte aan, afhankelijk van de hoogte van uw pakket.

Neem contact op voor meer info via info@codipack.com

labeling bij Zalando

Verzendpakketten labelen bij Zalando

Evolabel QuickTamp

Evolabel QuickTamp bij een Codipack klant

Wat zijn diepvriesetiketten?

Er zijn twee soorten diepvriesetiketten. Het verschil zit in de lijm die gebruikt wordt. Die hangt af van het moment waarop u etiketteert.
Er zijn diepvriesetiketten die u aanbrengt in een omgeving boven 0°C en dan naar een diepvriesomgeving gaat tot -40°C.
Daarnaast wordt op bepaalde diepgevroren producten rechtstreeks een etiket aangebracht.
Het verschil zit in het soort diepvrieslijm.

Heeft Codipack ook thermische etiketten in het gamma?

Ja.
Thermische etiketten hebben een toplaag. Die toplaag reageert op de verwarming van de printkop. Het verwarmde gedeelte verkleurt en geeft weer wat geprint moet worden. Het zijn etiketten met een korte levensduur, bv. een kasticket.

Levert Codipack etiketten voor mijn etikettenprinter?

Ja.
Codipack levert niet alleen etiketten voor de printer die u via Codipack aankocht. Maar ook voor printers die niet van Codipack komen, kunnen we etiketten leveren. Vraag gerust prijs via supplies@codipack.com

Hoe bewaar ik best mijn etiketten?

Bewaar uw etiketten op een droge plaats in de originele verpakking. Op een plaats zonder grote temperatuurschommelingen, in een vochtvrije omgeving.
De beste stockage condities voor etiketten is op kamertemperatuur (+20°C) en een luchtvochtigheid van 50% (RH50%).

Kan ik bij Codipack ook etiketten bestellen?

voorbedrukte etiketten Codipack

Ja.
Met 4 volautomatische productielijnen maken wij kwaliteitsetiketten. Van het beste basismateriaal. Met de meest geschikte lijmsoort. En de aangewezen dragerband.
Ook speciale etiketten zoals wateroplosbare of diepvriesetiketten kan u bij ons vinden. En tegenwoordig verkopen we meer en meer onze ecologische labels.
Meer info? Contacteer Jan Degroof via jan.degroof@codipack.com

Welke toebehoren zijn verkrijgbaar voor etikettenprinters?

De twee meeste gebruikte toebehoren zijn dispensers en rewinders.
Een dispenser zorgt ervoor dat de etiketten – eens ze allemaal geprint zijn – 1 voor 1 aangegeven worden zodat ze meteen geplakt kunnen worden.
De etikettendispenser van Codipack bestaat in drie versies: automatische etikettendispensers, manuele etikettendispensers en etiketteertangen.

Een rewinder zorgt ervoor dat de etiketten na het printen terug opgerold worden.

Onze dispensers en rewinders vindt u hier.

Hoe kies ik de juiste etikettenprinter?

Er zijn best wel een aantal zaken waarover u goed moet nadenken als u met een labelprinter zal werken en een heel aantal vragen die u zich moet stellen vooraleer u tot een aankoop overgaat. Welke afmetingen hebben uw labels? Heeft u bepaalde opties nodig zoals een cutter of dispenser? Welke informatie gaat u printen en welke interfaces moet de printer bevatten? U ziet, best wel wat zaken om rekening mee te houden. Maar geen nood, wij bij Codipack zijn er om u de oplossing aan te bieden die het best bij u past.

CL6NX PLUS Codipack

Soorten labelprinters

Desktop labelprinter: deze printers zijn compact en zijn zowel in direct thermisch als thermisch transfer versies verkrijgbaar. Sommige van deze printers kunnen ook polsbandjes bedrukken en zijn ook geschikt voor de gezondheidszorg. Codipack Group biedt verschillende merken aan waaronder Zebra, Sato en Honeywell.
Industriële labelprinters: deze labelprinters kunnen grotere volumes aan en hebben ook een hogere printsnelheid, afhankelijk van het toestel. Sommige zijn ook geschikt voor het afdrukken van palletlabels en dus grotere formaten van etiketten, zelfs A4-formaten. Ook hiervan heeft Codipack Group verschillende merken in haar gamma.
Midrange labelprinters: een midrange labelprinter is niet zo compact als een desktop labelprinter, maar kan wel een hoger aantal labels verwerken tegen een hogere snelheid.

Hoe gaan we bij Codipack te werk?

Wij stellen u de juiste vragen, en dat is heel belangrijk. Zo sluiten we bepaalde modellen uit en na een reeks vragen, komen we tot de juiste modellen die we samen met u bespreken.
Vragen zoals:

  • Wat is het formaat van uw etiket?
  • Wat is het materiaal van uw etiket?
  • Welke informatie drukt u op uw etiket?
  • Print u thermisch direct of thermisch transfer? Mocht u het verschil niet kennen, dan leggen we u dat heel graag uit.
  • Hoeveel labels zal u dagelijk printen? Gaat het om kleine of grote volumes?
  • Wenst u in kleur te printen of gewoon zwart-wit?
  • Staat uw printer in een stoffige omgeving?
  • Welke interfaces moet de printer hebben?
  • Met welke labelsoftware werkt u?

Vergis u niet: er zijn honderden verschillende labelprinters te koop op de markt. De keuze van de juiste labelprinter is dan ook enorm belangrijk om u het leven gemakkelijker te maken. Bij Codipack Group hebben we een dedicated team dat enkel labelprinters verkoopt en hierin dus gespecialiseerd is. Wij doen dit ook al meer dan 30 jaar lang.

Printen - coderen - scannen

Biedt Codipack inktlinten aan?

Zeker. Bij Codipack kan u terecht voor verschillende soorten inktlinten, waaronder wax, wax-resin, resin linten. Door de juiste keuze van thermotransfer inktlint krijgt u een betere printkwaliteit en verhoogt u de levensduur van uw kostbare printkop. Contacteer ons om de juiste keuze te maken via jan.degroof@codipack.com

Hoe werkt een USB scanner?

Een USB scanner wordt door de computer herkend als toetsenbord. Alle ingescande barcodes worden doorgeven, net zoals ingave via het toetsenbord.

Is een inkjetprinter geschikt in een omgeving waar voedsel wordt geproduceerd?

Codipack beschikt over een heel scala aan voedingsgeschikte inkten en voorziet hierin de nodige certificaten. We beschikken zelfs over eetbare inkten die rechtstreeks in contact mogen komen met voedsel.

Komt Codipack de etiketteermachines installeren?

Na bestelling van uw machine wordt er een projectmanager aangesteld die een plaatsbezoek brengt en nog eens alle details met u doorneemt.
Voor de installatie zelf beschikt Codipack over een team van Service Engineers die de installatie ter plaatse komt uitvoeren conform de afspraken die gemaakt zijn met de projectmanager. Zo verzekert Codipack een pefecte oplevering.

Wat is het verschil tussen print & apply en realtime print & apply

Bij print & apply kan er een buffer van bedrukte labels zijn tussen de printer en het aanbrengsysteem. Bij realtime print & apply is er geen buffer tussen de printer en het aanbrengsysteem. Het bedrukte etiket wordt onmiddellijk aangebracht.

Kan ik bij Codipack onderdelen voor mijn toestellen verkrijgen?

Codipack levert de originele onderdelen van de toestellen die we verkopen zolang dat ze door de fabrikant nog geproduceerd worden.

Heeft u onderdelen nodig? Mail ons dan gerust via parts@codipack.com

Hoe bepaal ik de juiste resolutie voor mijn printer?

Resolutie wordt uitgedrukt in DPI waarde. De afkorting van DPI staat voor Dots Per Inch. Dit zijn het aantal beeldpunten per inch. Eén inch is 2,54 centimeter. Hoe meer van deze ‘dots’ op een klein oppervlak staan, hoe hoger de resolutie en hoe scherper de afbeelding.

Voor het printen van tekst en 1D barcodes is een 203 DPI resolutie voldoende. Wilt u 2D barcodes (zoals QR codes), logo’s, afbeeldingen of heel fijne tekst printen dan raden we een 305 DPI resolutie aan. Sommige printers zijn ook in 600 DPI resolutie verkrijgbaar, dit voor specifieke toepassingen waar de scherpte heel hoog moet zijn.

Wat is thermisch transfer printen?

Bij een thermo/thermisch transfer printen gebruikt u een inktlint. Dat loopt tussen de printkop en het te bedrukken oppervlak. Door verwarming van de printkop, komt de inkt los en worden de gegevens op het etiket gedrukt. Deze toepassing is geschikt voor etiketten waarvan de bedrukking lang leesbaar moet blijven.

Wat is thermisch direct printen?

Thermisch direct printen is ideaal voor etiketten met korte levensduur. Denk bijvoorbeeld aan een kasticket. Bij direct thermische labels is de inkt verwerkt in het label. De bedrukking ontstaat door verwarming van de printkop. Het etiket heeft een toplaag. Die reageert op de verwarming. Het verwarmde gedeelte verkleurt en geeft weer wat geprint moet worden. Voordeel is dat u geen linten nodig heeft om de printen. Nadeel is dat de printkop sneller kan verslijten door rechtstreeks contract met het etiket.

Wat is het verschil tussen inkjet en laser?

Een inkjet brengt informatie aan óp een product. De inkjetkop zet miniscule druppels inkt klaar en blaast die vervolgens op het item.
Een laser brengt niet aan óp, maar brandt weg. Deze technologie schroeit de informatie op een product.
Er is dus geen contact tussen product en codeersysteem.
Meer weten? Klik op deze link.

Service & onderhoud

Biedt Codipack een onderhoudscontract aan?

Ja. Ons doel is het leveren van kwalitatieve totaaloplossingen waar wij achter staan en trots op zijn maar evenzeer waar onze klanten tevreden mee zijn. Een Codipack Care Service Agreement is hier een belangrijk onderdeel van.

Neem contact op met christof.doultremont@codipack.com voor meer informatie over hoe een service contract voor uw omgeving eruit ziet.

Waarom is een service contract op hardware nodig ?

Via een service contract bent u verzekerd van een periodiek onderhoud van uw Codipack toestellen. Doel is om zo proactief storingen te voorkomen, de werking en betrouwbaarheid van de toestellen te verbeteren en uw onderhouds- en herstelkosten te verminderen. In het geval er toch een probleem opduikt, dan geniet u van de beste en voordeligste Codipack service.

Neem contact op met christof.doultremont@codipack.com voor meer informatie over hoe een service contract voor uw omgeving eruit ziet.

Komt Codipack de etiketteermachines installeren?

Na bestelling van uw machine wordt er een projectmanager aangesteld die een plaatsbezoek brengt en nog eens alle details met u doorneemt.
Voor de installatie zelf beschikt Codipack over een team van Service Engineers die de installatie ter plaatse komt uitvoeren conform de afspraken die gemaakt zijn met de projectmanager. Zo verzekert Codipack een pefecte oplevering.

Software

Waarom heb ik een label management systeem nodig?

Een label management systeem zorgt ervoor dat uw ontwerpen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Ze worden niet verspreid over allerlei computers en niet dubbel gemaakt. Zo voorkomt u ook dat u voor elke artikel- klant combinatie een label moet ontwerpen waardoor u na verloop van tijd duizenden lay-outs moet onderhouden. Een goed opgezet label management systeem betaalt zichzelf terug.

Wat is NiceLabel?

NiceLabel is een verzamelnaam van softwareprogramma’s voor etikettering gaande van een designer tot een volledig label management systeem geschreven door Europlus. U kan er etiketten mee ontwerpen en beheren en ervoor zorgen dat de juiste informatie op uw etiket komt.

Een voorbeeld uit de praktijk vindt u hier.

Mail ons voor meer info over NiceLabel via chris.bel@codipack.com

Varia

Kan ik bij Codipack een training volgen?

Codipack geeft regelmatig trainingen.
Op maat van de klant, bv. hoe u best het standaard onderhoud van uw printer doet.
En ook groepstrainingen, bv. hoe u het softwareprogramma NiceLabel gebruikt.
Contacteer ons voor meer informatie via info@codipack.com

Wat is het plantenpaspoort?

Alle stekken, zaden, jonge planten en bomen moeten een plantenpaspoort hebben. Verplicht. U heeft een plantenpaspoort nodig bij handel en vervoer van bepaalde planten en plantaardig teeltmateriaal binnen Europa. Het geeft de identiteit en herkomst van de zending weer en maakt het mogelijk om de oorspronkelijke producent te traceren.

PLantenhouder wordt gelabeld met een plantenpaspoort

plantenpaspoort op etiket

Plantenpotten op een lopende band die worden gecodeerd met een plantenpaspoort

printen van plantenpaspoort met inkjet

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.