Home Cases Palletten etiketteren: “Eén interface voor al onze sites”

Palletten etiketteren: “Eén interface voor al onze sites”

“De afgelopen twee jaar stond in het teken van automatisatie. Het is intens, maar de finish komt stilaan in zicht.” Aan het woord is Tom Sabbe, procesingenieur bij Vandemoortele Izegem. Labeling is één deel van dat verhaal. Daarvoor doet Vandemoortele beroep op Codipack. Het meest recente project: de palletten etiketteren.

Vandemoortele klant Codipack

Vandemoortele Izegem is één van de grootste margarinefabrikanten van Europa. Er zijn verschillende verpakkingslijnen die per order palletten samenstellen. Die gaan allemaal richting twee rollenbanen met elk een print- en applyinstallatie die de palletten etiketteren.

“De besturingssoftware NiceLabel is gekoppeld aan ons SAP-systeem. Zo kan de printer zijn informatie ophalen bij de lijnsturing”, begint Tom aan zijn uitleg.

Label drukken…

“Zodra er een pallet naar de printer rolt, krijgt die laatste de boodschap: de pallet die hier voor je staat is van lijn zoveel. Zo weet de printer: daar hoort die informatie bij. En daar kan ik die vinden. Die info haalt de printer vervolgens automatisch uit het systeem en drukt het af op het etiket.”

Vandemoortele klant Codipack

… palletten etiketteren

“Hij geeft het label af aan een voetje. Daar pikt de aandrukplaat het op en plakt het tegen de voorkant van de pallet. De plaat gaat terug om etiket nummer twee op te pikken en plakt dat tegen de zijkant.”

“Als dat tweede label ertegen zit, schiet de barcodescanner in actie. Die informatie gaat weer richting SAP om de cyclus af te sluiten”, vertelt Tom. “Scan niet gelukt? Dan komt er meteen een melding. Zo zijn we er zeker van dat elke pallet die hier vertrekt correct is afgehandeld in ons warehouse management systeem.”
Daarna rollen de palletten naar het einde van de band. “Nu pikken we ze nog op met een heftruck. Maar ook dat gebeurt binnenkort automatisch met in de vloer weggewerkte transportsystemen.”

Vandemoortele klant Codipack

Open standaardoplossingen

“Voor al onze labeling en printing doen we steeds meer beroep op Codipack. Omdat ze werken met open standaardoplossingen. En omdat al hun apparatuur dankzij NiceLabel aanstuurbaar is met één en dezelfde interface. Dat maakt alles een stuk eenvoudiger: van integratie tot updates en licenties. Een enorme meerwaarde in een productieomgeving als de onze waar sowieso al verschillende merken en leveranciers aan zet zijn.”

NiceLabel is ook heel transparant. Gebruiksvriendelijk aan de voorkant, verstaanbaar aan de achterkant. Zelfs als je net als ik geen IT’er bent.”

“De volgende stappen zijn nu om écht alles van printing en labeling te centraliseren onder deze software. De eerste stappen zijn al gezet. Dan hebben we één overkoepelend systeem voor al onze productiesites.”

 

Ook interesse in onze oplossingen om palletten te etiketteren? Laat het ons weten via info@codipack.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.