Home Cases Pallet etiketteersystemen: “NiceLabel maakt alles eenvoudiger”

Pallet etiketteersystemen: “NiceLabel maakt alles eenvoudiger”

“Ik vind het een enorme troef als ze aan de andere kant van de tafel niet alleen uitvoeren, maar ook echt meedenken. En dat is precies wat Codipack doet.” Aan het woord is besturingsdeskundige Roger Kievits. Hij leidde bij Friesland Campina het grootschalige automatisatieproject Summit in goede banen. Wij namen de soft- en hardwarezijde van de pallet etiketteersystemen voor onze rekening.

 

Friesland Campina Codipack

Het Summit-project heeft als doel de efficiëntie te verhogen van elf fabrieken in verschillende landen. “Het eindscenario is dat je vanuit het hoofdkantoor alles kan plannen en regelen via SAP. En met alles bedoel ik alle productiesites wereldwijd”, vertelt Roger. “De pallet etiketteersystemen zijn daar één onderdeeltje van. Maar wel een belangrijk. Want er vertrekt hier niets zonder label. Als dat onderdeel stilligt, verlies je capaciteit.”

“Vanuit het grote project volgt er voor elk onderdeel een template. Wat willen we voor elk deel bereiken? Onze pallet etiketteersystemen moesten uniformer werken. Er ontbrak een structuur. Die template leg je over je fabriek heen. En dan kijk je wat dat precies betekent voor elke locatie. Welke impact heeft het? Want het basisidee is misschien hetzelfde, per locatie vertaalt zich dat toch telkens op een andere manier.”

Friesland Campina Codipack

Wisselwerking

“Dan is het prettig dat ze aan de andere kant van de tafel met je meedenken. Want zo ontstaat er interactie en komt er feedback uit beide richtingen. Dat creëert betrokkenheid. Met Codipack heb je iemand tegenover je die niet puur uitvoert, maar ook zegt: Als we het nu zó eens zouden proberen. Dat je die dynamiek krijgt. En niet gewoon: Hier is onze machine, veel plezier ermee!”

“Er is dus een hardwarekant aan deze samenwerking voor pallet etiketteersystemen. Maar ook een softwarezijde. Dat is de basis van alles. Dus het was belangrijk dat Codipack ons ook op datagebied ondersteunde. De twee print- en applymachines halen namelijk zelf hun informatie op. Welke order is dat? Welk product? Over welke hoeveelheid gaat het? Wie is de klant? Dat komt dan op de etiketten. Eéntje wordt tegen de voorkant geplakt, het andere tegen de zijkant.”

Benieuwd welke pallet etiketteersysteem het meest efficiënte is voor jouw productieproces? Kom eens praten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.