Home Blog Verzendlabels printen en manueel aanbrengen

Verzendlabels printen en manueel aanbrengen

Voor het printen van verzendetiketten kan je best gebruik maken van een etikettenprinter.
Afhankelijk van het aantal dat je dagelijks wenst te printen, zijn er verschillende printers, compacte desktop printers, mid range printers en industriële printers voor grote volumes.

CL6NX PLUS Codipack

Waarom een etikettenprinter?

Een labelprinter is speciaal gemaakt om etiketten te printen. Als je dagelijks verzendingen doet en hiervoor verzendlabels moet printen, dan is het echt efficiënt om een etikettenprinter aan te schaffen. De standaard labelprinters drukken etiketten in zwart/wit. Je kan er je logo op printen, codes, de gegevens van de ontvanger en indien nodig zelfs barcodes of QR-codes.

Epson CW-C4000 printing a label

Een verzendlabel dat opvalt

Wil je een verzendlabel dat extra opvalt? Kies dan voor een kleuren labelprinter. Jouw logo en het ontwerp van het label kan zo in kleur. Op die manier valt je merk ook beter op. Een kleuren labelprinter is wel iets duurder maar dat geld haal je eruit als je merk bekender wordt en beter bijblijft. Het is een weloverwogen keuze die je kan maken.

recycleren van printers

Welke labelprinter heb je nodig?

Er zijn honderden soorten etikettenprinters en tientallen merken. Maak je zelf de keuze, dan kan het zijn dat je achteraf toch niet de juiste aankocht omdat bijvoorbeeld je etiketten te breed zijn en er gewoon niet in passen. We verwijzen je graag door naar onze blog ‘Hoe kies ik de juiste etikettenprinter?

SSCC label Codipack

Grote labels printen

Als je grotere labels wilt printen, dan heb je echt een etikettenprinter nodig die de breedte van de labels aankan. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt op palletten. Lees onze blog ‘Hoe print ik zelf A5-labels.’

e-commerce dozen op transportband etiketteren automatisch

De overstap van manueel naar automatisch aanbrengen

Zolang het manueel kan, is dat uiteraard een goede zaak. Echter als de volumes te groot worden, dan kan je best overwegen om automatisch te printen en te etiketteren.

Label dispenser

Toebehoren voor printers

Er bestaan ook speciale toestellen om bijvoorbeeld etiketten ‘af te pellen’, je labelrol af- of op te winden of je labels te tellen.

Advies nodig?

Vragen staat vrij. Bij Codipack Group kan je vrijblijvend advies vragen.
Neem rechtstreeks contact op met uw labelprinter specialist.

Sascha De Feyter

Sascha De Feyter

sascha.de.feyter@codipack.com +32(0)14 25 40 69

Christof Doultremont

Christof Doultremont

christof.doultremont@codipack.com +32(0)14 25 40 58

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.