Home FAQ Hoe kies ik de juiste etikettenprinter?

Hoe kies ik de juiste etikettenprinter?

Er zijn best wel een aantal zaken waarover u goed moet nadenken als u met een labelprinter zal werken en een heel aantal vragen die u zich moet stellen vooraleer u tot een aankoop overgaat. Welke afmetingen hebben uw labels? Heeft u bepaalde opties nodig zoals een cutter of dispenser? Welke informatie gaat u printen en welke interfaces moet de printer bevatten? U ziet, best wel wat zaken om rekening mee te houden. Maar geen nood, wij bij Codipack zijn er om u de oplossing aan te bieden die het best bij u past.

CL6NX PLUS Codipack

Soorten labelprinters

Desktop labelprinter: deze printers zijn compact en zijn zowel in direct thermisch als thermisch transfer versies verkrijgbaar. Sommige van deze printers kunnen ook polsbandjes bedrukken en zijn ook geschikt voor de gezondheidszorg. Codipack Group biedt verschillende merken aan waaronder Zebra, Sato en Honeywell.
Industriële labelprinters: deze labelprinters kunnen grotere volumes aan en hebben ook een hogere printsnelheid, afhankelijk van het toestel. Sommige zijn ook geschikt voor het afdrukken van palletlabels en dus grotere formaten van etiketten, zelfs A4-formaten. Ook hiervan heeft Codipack Group verschillende merken in haar gamma.
Midrange labelprinters: een midrange labelprinter is niet zo compact als een desktop labelprinter, maar kan wel een hoger aantal labels verwerken tegen een hogere snelheid.

Hoe gaan we bij Codipack te werk?

Wij stellen u de juiste vragen, en dat is heel belangrijk. Zo sluiten we bepaalde modellen uit en na een reeks vragen, komen we tot de juiste modellen die we samen met u bespreken.
Vragen zoals:

  • Wat is het formaat van uw etiket?
  • Wat is het materiaal van uw etiket?
  • Welke informatie drukt u op uw etiket?
  • Print u thermisch direct of thermisch transfer? Mocht u het verschil niet kennen, dan leggen we u dat heel graag uit.
  • Hoeveel labels zal u dagelijk printen? Gaat het om kleine of grote volumes?
  • Wenst u in kleur te printen of gewoon zwart-wit?
  • Staat uw printer in een stoffige omgeving?
  • Welke interfaces moet de printer hebben?
  • Met welke labelsoftware werkt u?

Vergis u niet: er zijn honderden verschillende labelprinters te koop op de markt. De keuze van de juiste labelprinter is dan ook enorm belangrijk om u het leven gemakkelijker te maken. Bij Codipack Group hebben we een dedicated team dat enkel labelprinters verkoopt en hierin dus gespecialiseerd is. Wij doen dit ook al meer dan 30 jaar lang.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.