Home Plantenpaspoort. Voor alle stekken, zaden, jonge planten en bomen

Plantenpaspoort.
Voor alle stekken, zaden, jonge planten en bomen

Plantenpaspoort: van theorie naar praktijk

Sinds eind december 2019 moeten alle stekken, zaden, jonge planten en bomen voorzien zijn van een plantenpaspoort. Verplicht. We leggen u uit hoe u het plantenpaspoort in praktijk brengt. Hieronder twee voorbeelden van hoe zo’n plantenpaspoort er kan uitzien.

Plantenpaspoort Codipack Group

Hoe gaat u dat nieuwe plantenpaspoort op uw planten aanbrengen?
Dat hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. We kunnen u meteen geruststellen: er is altijd een geschikte oplossing om het nieuwe plantenpaspoort aan te brengen. Hoe uw processen er ook uitzien of wat uw manier van werken ook is.

 

De oplossing bestaat uit twee delen: hardware en software
1. De informatie op uw planten(pot/folie/tray) krijgen. Het aanbrengen, dus. De hardware van de installatie.
2. Bepalen wat die informatie moet zijn. De inhoud definiëren. De software-kant van het verhaal.

Hardware: het nieuwe plantenpaspoort aanbrengen

Hiervoor zijn er verschillende technologieën.
1. Puntige kartonnen kaartjes bedrukken en die in het plantenpotje steken.
2. Een etiket printen dat u manueel aanbrengt op de pot. Dat kan met een industriële printer.
3. Een etiket printen dat u automatisch aanbrengt op het potje. Dit met een etiketteermachine.
4. De code met een inline printer op de folie drukken.
5. De code rechtstreeks op de pot of de tray printen. Met een inkjet, bijvoorbeeld. Een kleinkarakter is geschikt voor het direct printen op de pot en tray. Tussenoplossing: een grootkarakter waarmee u de labels of kaartjes print, en die u dan vervolgens in de gleuf van de tray schuift.

plantenpaspoort drukken met Codipack

Verkoopt u per tray? Dan volstaat het om op elke tray een code aan te brengen. Verkoopt u de plantjes individueel? Dan moet u elk potje apart voorzien van het nieuwe plantenpaspoort.
U bepaalt zelf in welke mate u dit proces wil automatiseren. Uw medewerkers kunnen de etiketten manueel kleven. Of u opteert een volledig geautomatiseerde codeerlijn, om het proces te versnellen.

Software: de inhoud van het nieuwe plantenpaspoort
U heeft nu een idee van hoe de code erop komt. Maar hoe kan u nu instellen wat erop komt? Het land op het nieuwe plantenpaspoort is natuurlijk telkens hetzelfde. Maar de botanische naam verschilt van plant tot plant.
Ook hiermee helpen we u. We zorgen naast de juiste hardware ook voor gemakkelijk te bedienen software. Via uw laptop of een touchscreen geeft u aan welke planten u wilt coderen. En de inhoud. Zo zet u de juiste inhoud klaar voor de hardware.
Gaat het om een andere plant? Dan stopt u het proces, selecteert u een nieuwe plantensoort en start u weer op.

Totaaloplossing op uw maat
Wij bij Codipack zorgen voor de totaaloplossing. De juiste hardware en software. Afgestemd op uw manier van werken en uw budget. Contacteer ons vandaag nog. Dan komen we langs om uw processen te bekijken. En op basis daarvan de beste oplossing voor te stellen voor het nieuwe plantenpaspoort.
Toch nog niet mee met de theorie? U vindt de officiële publicatie op de website van de Europese Unie. Of lees de verkorte versie in mensentaal.

case in plantensector
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.