Home Blog Ingrediënten voedingsmiddelen wijzigen: dé oplossing

Ingrediënten voedingsmiddelen wijzigen: dé oplossing

We hebben met z’n allen het nieuws gelezen: de oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat er een wereldwijd tekort is aan bepaalde grondstoffen, waaronder zonnebloemolie en graan. Daardoor grijpt u als voedingsproducent naar alternatieven. Maar wat met uw etiketten?

voorbedrukte etiketten Codipack

Door het tekort aan grondstoffen moet u als voedingsproducent alternatieve ingrediënten gebruiken. De wijzigingen van ingrediënten staan soms niet vermeld op het label van uw product. Daardoor komen de ingrediënten niet altijd overeen met wat er op de verpakking staat.

Een versoepeling van de regels voor zonnebloemolie

Wettelijk gezien is dat eigenlijk niet in orde, want de ingrediënten moeten duidelijk en correct op het etiket staan. Alleen hebben tal van producenten die etiketten op voorhand besteld, waardoor er zogezegd fouten op vermeld staan. Consumentenbescherming heeft nu een plan klaar. In het geval van zonnebloemolie moet de verpakking voor één keer niet strikt overeenkomen met de inhoud. Deze versoepeling van de regels geldt enkel voor zonnebloemolie.

cloud labelsoftware

Dé oplossing: maak zelf uw voedingsetiketten met labelsoftware

Met de juiste labelsoftware, kunt u gemakkelijk de ingrediënten aanpassen.
Met deze software wordt het eenvoudiger om productlabels centraal te ontwerpen, te beheren en op te slaan en ze van overal ter wereld af te drukken. 2 bekende labelsoftware merken zijn: Loftware-NiceLabel en BarTender.

Expertise in labeloplossingen

Ga in zee met een expert in labeloplossingen. Zij bieden niet alleen de nodige software aan, maar ook kunt u de ingrediënten in realtime printen en aanbrengen op uw producten met bijvoorbeeld automatische labelssystemen. U kunt dit ook handmatig doen met een labelprinter.

Wil u weten wat er allemaal op uw voedingsetiket moet staan?

Dan verwijzen we u graag door naar de algemene wetgeving hieromtrent. Alle informatie vindt u op een gestructureerde manier in dit document.

voorbeelden

Voedingslabels

etiket voedingsmiddel ingrediënten
Ingrediënten voedingsetiket
voorbeeld voedingslabel chocola
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.