Home Blog Hoe l’Oréal haar efficiëntie verhoogt

Hoe l’Oréal haar efficiëntie verhoogt

De fabriek van L’Oréal is gespecialiseerd in de vervaardiging van professionele haarkleuringsproducten en produceert 176 miljoen eenheden volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Bij de invoering van een nieuwe standaard voor doosetikettering heeft L’Oréal sterk de nadruk gelegd op veiligheid en betrouwbaarheid. Na een grondige evaluatie van mogelijke print- en aanbrengoplossingen op de markt, koos L’Oréal voor het Evolabel T63 Blow-Vac print- en aanbrengsysteem. De bewezen betrouwbaarheid en innovatieve applicator, die grote etiketten met hoge precisie vanaf grote afstand aanbrengt zonder mechanisch bewegende delen, overtrof de strenge eisen van L’Oréal.

20+ Evolabel T63 Blow-Vac print- en aanbrengsystemen zijn geïnstalleerd in de fabriek van L’Oréal. Met de unieke en gepatenteerde applicatorpad kunnen etiketten tot 150×100 mm (6 “x4″) op de doos worden geblazen zonder bewegende delen. De afstand voor het aanbrengen is tot 200 mm (8”) met een labelpositie die een hoge nauwkeurigheid op elke doos behoudt.

Voor Hugo Lavoie en Jean Soulières, respectievelijk Technisch Supervisors van UP1 en UP2, die toezicht hielden op de implementatie van de nieuwe etiketteeroplossing, was de keuze voor de Evolabel T63 Blow-Vac, een gemakkelijke keuze. “Het is duidelijk dat er veel ervaring en
denkwerk achter het Evolabel product zit, waardoor het zeer gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is”, legt Hugo uit. “Het duurt bijvoorbeeld slechts 20 seconden om de etiketrol te verwisselen. De printkop en printrol zijn snel en zonder gereedschap te vervangen. Een andere zeer belangrijke reden voor onze keuze is het feit dat hij de etiketten aanbrengt zonder bewegende delen. Daardoor voldoet hij aan onze hoge veiligheidseisen, zonder dure en omslachtige veiligheidsafdekkingen.”
De Evolabel P&A systemen zijn allemaal verbonden met en worden aangestuurd vanuit de eigen productiecontrolesoftware van L’Oréal. “Door de Evolabel T63 te integreren in onze productiecontrolesoftware en een scanner de barcode te laten lezen op elk aangebracht etiket, zorgen we ervoor dat elk doosje altijd geëtiketteerd wordt met de juiste informatie”, voegt Jean toe.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.