Home Blog Hoe breng ik een houdbaarheidsdatum aan op mijn producten?

Hoe breng ik een houdbaarheidsdatum aan op mijn producten?

tht op zuivel

Een houdbaarheidsdatum printen op producten in de voedingssector is van essentieel belang en ook verplicht. In deze blog leggen we het verschil uit tussen THT en TGT data en hoe je deze kan aanbrengen op uw producten.

Wat is het verschil tussen THT en THG datum?

THT staat voor ‘Tenminste Houdbaar Tot’. Als de THT verstreken is, dan is het product nog goed maar verliest het wel wat smaak of kan ook de kleur lichtjes wijzigen. Je kan het nog wel consumeren na die datum. THT is in de volksmond de ‘houdbaarheidsdatum’.
TGT staat voor ‘Te Gebruiken Tot’. TGT staat op producten die snel bederven zoals vlees, vis, gesneden groenten. Beide begrippen worden vaak gebruikt.

tht datum op voeding

Hoe kan u deze houdbaarheidsdatum aanbrengen op uw producten?

Dat kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn een inkjetsysteem of op een label.

1) met een inkjetsysteem

Een inkjetsysteem ‘spuit’ inkt op het product of de verpakking van het product. Het is een betrouwbaar systeem en dit kan tegen hoge snelheid gebeuren.

 

2) op een label

U kan de labels zelf afdrukken met een labelprinter en dan manueel aanbrengen maar vanaf iets grotere volumes is een print & apply machine aangewezen. Deze systemen drukken de gegevens op een etiket en brengen het label direct daarna aan op het product zelf.

enkele filmpjes van codes en tekst op verpakkingen in de food sector via labeling

Waar kan ik advies inwinnen over welk systeem het beste past binnen mijn bedrijf?

Elke situatie is anders en elk productieproces ziet er anders uit. Daarom is het belangrijk dat u een partner kiest die ervaring heeft in uw sector én die betrouwbare machines installeert.
Contacteer Codipack Group voor vrijblijvend advies. Met meer dan 30 jaar ervaring in de voedingssector vindt u misschien in ons die ideale partner.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.