Home UZ Leuven

UZ Leuven

Met zijn 2.000 bedden, meer dan 8.000 personeelsleden en ongeveer 65.000 inschrijvingen per jaar, is UZ Leuven de grootste universitaire hospitalengroep in België, werkend vanuit vijf verschillende campussen in de regio Leuven.

UZ Leuven - Codipack

Ten einde hun medische veiligheidsnormen te versterken, deed UZ Leuven beroep op de Sato-oplossing, en dit met de invoering van patiëntenpolsbandjes en barcodeprinters. Een andere drijfveer voor deze keuze was het besef dat dit accurate systeem de basis vormt voor absolute zekerheid tijdens de behandeling. Het systeem stelt de te behandelen patiënt gerust, aangezien betrouwbaarheid het risico op fouten aanzienlijk elimineert.
De drijfveer in het kiezen van de juiste oplossing was kwaliteit naar het welzijn en comfort van de patiënt. Verscheidene modellen polsbandjes werden geëvalueerd, maar uiteindelijk waren het enkel de Sato polsbandjes die aan de strikte vereisten qua zachtheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid voldeden.

polsbandje patiënt ziekenhuis

Het volledige project werd uitgevoerd door Codipack Group. In totaal zijn 17 thermo transfer printers met bijhorende zachte polsbandjes voor volwassenen en kinderen geïnstalleerd. De IT afdeling van UZ Leuven koppelde het geheel aan het bestaande registratie systeem voor patiënten. De printers bevinden zich zowel aan de inschrijfbalie voor patiënten als op de kraamafdeling. Tijdens de inschrijving van de patiënt wordt het gepersonaliseerde polsbandje aangemaakt, met daarop basis patiënteninformatie alsook het unieke verificatie nummer – dit alles in de vorm van leesbare tekst en barcode-symbologie.

“Het invoeren van dit unieke identificatiesysteem met polsbandjes vormt een bouwsteen voor de verdere ontwikkeling van patiëntenveiligheid, kwaliteitsbeoordelingen (tracking) en een verhoging van de efficiëntie binnen UZ Leuven.”, vertelt dhr. Rudy Poedts, Hoofd van de medische administratie binnen de UZ Leuven groep.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.