Home Referenties Laseren op houten kistjes

Laseren op houten kistjes

Agio klant Codipack

Zelfs als je sigaren rookt, is het onwaarschijnlijk dat je oog erop valt. Dit zijn de vier getallen op de zijkant van een sigarendoos. “Dit zijn de codes van de dag”, zegt Dirk van der Velpen, directeur van de technische afdeling van de fabrikant Agio. “We passen deze code van de dag toe met een laser.”

“We hadden ponsdozen. Dit zijn letterlijk rubberen stempels die door een machine tegen de dozen werden geduwd. Maar de stempels moesten elke dag worden veranderd en voortdurend worden aangepast. En zelfs dan was het eindresultaat vaak niet erg goed. Met de Codipack laser is dat verleden tijd. Of beter: lasers. Omdat we die dag in totaal vijftien lasers hebben gekocht”.

Agio klant Codipack

Zeer nauwkeurig, weinig onderhoud

“Zo’n laser kan verschillende soorten substraten behandelen. Omdat het materiaal van onze sigarendozen varieert: karton, blik, plastic… De laser is zeer nauwkeurig. En we zijn elke keer weer zeker van het eindresultaat. Bovendien is er geen onderhoud. Niets dat moet worden aangevuld of vervangen. Dit bespaart onze technici een uur per dienst. Dat is tot tien uur per week. Uren die ze nu veel nuttiger kunnen besteden”.

Automatisch

“We hoeven de code van de dag niet meer handmatig te veranderen. Het is volledig automatisch. Als er iets moet worden aangepast, gebruiken we het aanraakscherm. Het is mobiel, trouwens. We hebben dus maar één scherm nodig voor al onze laserlijnen. Verplaats het gewoon, sluit het aan, pas het aan, en je bent klaar”.

De code van de dag aanbrengen? Of een barcode? Of een logo? En dit op diverse ondergronden? Kom bij ons langs en wij begeleiden u naar de beste keuze voor uw productielijn. Neem contact met ons op.

klant Codipack
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.