Home Referenties Kartonnen dozen laseren

Kartonnen dozen laseren

TVH is een wereldwijde leverancier van onderdelen en accessoires voor materiaalbehandeling, industriële en landbouwapparatuur met klanten in meer dan 170 landen, en is opgesplitst in twee business units: TVH Parts en TVH Equipment. Als bedrijf investeert TVH voortdurend in automatisering en optimalisatie van logistieke processen om haar service te verbeteren.

Met het hoofdkantoor in Waregem, België, kwam TVH in contact met Codipack, exclusieve distributeur voor Macsa ID in dit land.

TVH Codipack Macsa

Uitdaging

Door het openen van een nieuw logistiek centrum was onze klant op zoek naar een up-to-date coderingsoplossing. In het oude logistieke centrum gebruiken ze voor deze toepassing een print- en apply machine. Het idee van de klant was om twee print- en apply machines te installeren om een ​​twee-dimensionale, unieke code op twee zijden van elke doos toe te passen. Elke code bevat tien numerieke cijfers en is ongeveer 12 mm x 12 mm groot. Het doel van de code is om elke doos gedurende het hele logistieke proces te identificeren, tot aan de verzending.

Zodra een doos is geïdentificeerd door een lezer / scanner, gaat deze verder naar de pickafdeling. Daar wordt dezelfde unieke code opnieuw gescand en gevuld met de toegewezen producten. In de volgende stap, zodra de code is gescand, wordt de verzendlijst toegevoegd. Daarna geeft de gescande code aan welke omslag moet worden toegevoegd. In de laatste stap geeft de ongewijzigde code aan welk verzendlabel op de doos moet worden aangebracht.

Gezien het belang ervan in elke fase van het proces, was de kwaliteit en leesbaarheid van de markering van cruciaal belang.

voorbeeld laser op doos

Macsa id-oplossing

Zowel een laser- als inkjetprintopties, werden gedurende een periode van drie maanden op een testlijn geïnstalleerd. Toen de testperiode eenmaal was voltooid, was de laseroplossing in deze toepassing betrouwbaarder en had het een betere total cost of ownership.

De laseroplossing was uiteindelijk succesvol dankzij:

  • Geen verbruiksartikelen nodig, wat een potentiële besparing van 140.000.000 labels per jaar voor de klant betekent
  • Geen onderbrekingen op de productielijn door vervanging van de labelrol
  • Geen ongeplande producties, onderbrekingen of verliezen

In totaal zijn zestien lasers geïnstalleerd over acht productielijnen , waarvan er twee op elk van de twee zitten. In geval van nood werd een reserve-laser meegeleverd als onderdeel van de oplossing.

De installatie draait 24/7 en levert gemiddeld:

  • 192.000 dozen per dag
  • 1.344.000 dozen per week
  • 70 miljoen dozen per jaar

Codipack won dit project in dit geval voor op zijn concurrent dankzij het ultramoderne ontwerp, de beschikbare technische service en het modulaire ontwerp.

Meer info nodig? Mail ons via info@codipack.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.