Home Referenties Coderen en markeren in de industrie

Coderen en markeren in de industrie

Beaulieu International Group (B.I.G.) is een wereldwijde specialist in chemische grondstoffen en half-afgewerkte technische producten. Deze firma is wereldleider in een breed gamma van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt en produceert ook stofferingen.

Bij Beaulieu heeft Codipack Group 3 zaken geleverd.

1. Markeren van de individuele panelen

Wanneer er een eindklant een klacht heeft i.v.m. een vloerdeel dan wil BINTG a.d.h.v. de traceercode alle info kunnen terugvinden over wanneer dit stuk gemaakt is, door wie, en met welke grondstof. Dit met als doel om klachten zo goed en snel mogelijk te kunnen oplossen en problemen te voorkomen.

Onderaan elk paneel branden we een unieke code met een Macsa K1080 UHS laser.
Met deze code kan de klant een volledige tracering doen. De snelheid is 80 planken per minuut en elke code is volledig uniek.

2. Bedrukken van omdozen

De dozen met afwerkte producten worden in de groothandel aan de kassa gescand. Daarom dient elke doos de juiste informatie hebben en wordt elke code ook gecontroleerd vooraleer deze op een pallet terechtkomt.

Op de zijkant van elke doos bedrukken we met een Rea Jet HR alle nodige info zoals barcode en productinformatie. Na het printen scannen we de barcode om zeker te zijn dat ze correct is en leesbaar is.
Het voordeel van deze Rea Jet HR oplossing is dat de printer de contouren van de doos volgt d.m.v. het pantograaf systeem en dat de printkop in de cartridge is ingebouwd zodat we na het vervangen van de cartridge steeds over een nieuwe printkop beschikken waardoor de printkwaliteit steeds optimaal is en er van onderhoud geen sprake is.

3. Labelen van palletten

De afgewerkte dozen worden vervolgens automatisch gestapeld op pallets en de pallets worden gewikkeld.
Na het wikkelen brengen we nog 2 of 3 SSCC labels aan op de pallets.
De palletlabels zijn onmisbaar in de logistieke keten, vaak worden deze pallets immers in automatische magazijnen gestockeerd waardoor deze palletfiches van zeer groot belang zijn.

Na het aanbrengen van elk label controleert een barcode scanner – die geïntegreerd is in de labeler – elke barcode op juistheid en leesbaarheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.