Home Leibinger – inkjet

Leibinger – inkjet

Wanneer is Leibinger ontstaan?

Sinds Paul Leibinger het familiebedrijf startte met de fabricage van nummermachines in 1948, heeft het bedrijf zijn ontwikkeling en productie voortdurend verbeterd. Leibinger is specialist in fijnmechanica en een internationaal bedrijf met de modernste technologie en de constante waarden van een familiebedrijf. Leibinger volgt al decennia een productiestrategie die gericht is op de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat alle kwaliteitsrelevante werkstappen altijd in eigen beheer zijn uitgevoerd. En bij Leibinger begint dit met het vervaardigen van de kleinste onderdelen, zoals speciale schroeven voor de printkop.

Het probleem met continu inkjet printen is dat de inkt snel moet drogen. Elke productieonderbreking resulteert dus vaak in opgedroogde inkt en verstopte nozzles.

Niet met de unieke Sealtronic-technologie van Leibinger. Wanneer de productie stopt, wordt de nozzle teruggetrokken, waardoor de inktlus sluit en we uitdrogen voorkomen. Om opnieuw te beginnen, schuift de nozzle weer uit en gaat door met printen – zonder dat er reinigings- of spoelcycli nodig zijn. Want waarom iets schoonmaken dat niet verstopt is?

Dit maakt Leibinger uniek

Leibinger is actief in:

  • Food & Beverages
  • Drogisterij, farmaceutische producten en andere consumptiegoederen
  • Industriële goederen

Plantenpaspoort

Vanwege EU-regelgeving moeten plantenfabrikanten op elk product een “plantenpaspoort” afdrukken. Met de botanische naam, land van herkomst en traceerbaarheidscodes moet het paspoort duidelijk op de kleinste handelseenheid zijn afgedrukt, bijvoorbeeld individuele plantenpotten en containers. Hier heeft Leibinger ook de oplossing voor.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.