Home Blog Wat is een UFI-code en hoe maak ik ze aan?

Wat is een UFI-code en hoe maak ik ze aan?

Over de UFI-CODE

Giftige en gevaarlijke producten. U moet ze voorzien van een speciale code, de UFI-code. Dit is verplicht binnen Europa. Bij het gebruik van dit soort producten, zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Aan de hand van de UFI-code kunnen hulpverleners adequaat handelen. Ze krijgen dan onmiddellijk informatie over de nodige behandeling. Want elke minuut telt.

Close-up van de UFI-code op een flesje

Vanaf wanneer is de UFI-code verplicht?

Vanaf januari 2020: op producten voor consumenten
Vanaf januari 2021: op producten voor professionelen
Vanaf januari 2024: op producten voor industriëlen
Vanaf januari 2025: mengsels die nu al op de markt zijn

Waaruit bestaat de UFI-code en hoe maak ik deze aan?

UFI staat voor Unique Formula Identifier. Het is een alfanumerieke code van 16 tekens. De code bestaat uit 4 blokken en ieder blok wordt gescheiden door een koppelteken.
De UFI-code is samengesteld uit uw BTW-nummer en een voor uw mengsel specifiek formuleringsnummer. U kan de UFI-code aanmaken met behulp van de volgende tool: de UFI-generator.

 

Met welk toestel kan ik een UFI-code printen?

Wel, over het algemeen gebeurt dit met een inkjetsysteem dat print op producten. Een andere mogelijkheid is dat de code geprint wordt op een etiket dat daarna aangebracht wordt met een labelmachine. Beide aanbrengmogelijkheden hebben voordelen.
Elk productieproces is anders. Daarom luisteren we eerst graag naar u.

Daarna kunnen we samen beslissen welke inkjet of etiketteermachine geschikt is voor uw bedrijf. U kan hier filmpjes bekijken van toepassingen in de chemische sector.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.