Home Blog Verzenddozen labelen, hoe begin ik eraan?

Verzenddozen labelen, hoe begin ik eraan?

Etiketten voor e-commerce

U heeft een webshop en de verzending van uw producten moet uiterst precies en snel gebeuren. Efficiëntie is belangrijk. In het begin – als aantal verzendingen nog niet zo hoog is – kan u dit manueel doen met labelprinters en bijbehorende labels. Op termijn zoekt u de juiste systemen om uw logistieke flow te optimaliseren, en zeker ook te automatiseren.
Dat kan met ‘print & apply’ systemen.

labels aanbrengen in e-commerce

Wat zijn print & apply systemen?

Bij print & apply worden labels geprint en direct daarna aangebracht op een product of een verzenddoos of verpakkingsdoos. De gebruikte labels zijn blanco , maar kunnen ook gedeeltelijk voorbedrukte etiketten zijn. Op het label print het systeem de variabele informatie – zoals de naam en het adres van de ontvanger en een barcode en LPN code. Deze laatste is een unieke code die alle gegevens van het pakket bevat en ook voor track & trace gebruikt wordt.

labelsoftware in SAP

Is er software nodig bij print & apply?

Uiteraard is het belangrijk dat het de juiste gegevens terechtkomen op het juiste label en dan ook nog eens op het juiste verzendpakket. Het product dat iemand bestelt, moet uiteraard ook bij de juiste persoon afgeleverd worden. De juiste labelsoftware is dan ook een must.
Hier vindt u onze software producten.

Welke systemen zijn er op de markt voor print & apply?

Er zijn verschillende print & apply systemen van verschillende merken op de markt.
Het meest gebruikte is dat van Evolabel, een betrouwbaar en Zweeds merk. Een topper om uw logistiek te regelen.
Top labeling – het labelen aan de bovenkant van de verzenddoos – is het meest voorkomende. Uiteraard kunnen deze systemen ook de zijkant en zelfs de onderkant van dozen labelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.