Home Blog Inventaris, hoe beheer je dat?

Inventaris, hoe beheer je dat?

Stop met het tellen van uw inventaris en start met het beheer ervan.

De groei van e-commerce heeft onverwachte uitdagingen op het gebied van voorraadbeheer aan het licht gebracht in veel retailactiviteiten. Deze uitdagingen  hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om niet alleen over een robuust warehouse management systeem (WMS) te beschikken, maar er ook voor te zorgen dat het naadloos is geïntegreerd met andere belangrijke automatiseringssoftware.

Wat verstoort de huidige voorraad?

De wereldwijde handel heeft de afstand tussen fabrikanten en bestemmingen vergroot en daarmee ook de kans op leveringsproblemen. Als gevolg hiervan zorgen vijf belangrijke marktfactoren voor aanzienlijke uitdagingen die de voorraad beïnvloeden:

Natuurrampen: orkanen, overstromingen, bosbranden, enz.

Dichtgeslibde havens: arbeidsuitdagingen, scheepsafmetingen en sluitingen

Tekorten aan onderdelen: elektronische onderdelen, voertuigen, namaakgoederen en het aanleggen van voorraden in China

Containertekorten: stijgende scheepskosten, luchtvracht

Tekorten aan arbeidskrachten: stijgende lonen, hoog personeelsverloop en behoefte aan opleiding

Hoe de huidige voorraadstoringen verkomen?

Hoewel de huidige markt veel nieuwe uitdagingen biedt – en oude uitdagingen versterkt – zijn er ook nieuwe hulpmiddelen en strategieën die uw bedrijf een voorsprong kunnen geven. Hier zijn er vijf die u in staat stellen om voorraadproblemen onder controle te houden:

Voorbereiding: Het is één ding om inventaris te hebben. Weten waar die voorraad is – en hoeveel u hebt – is iets heel anders. Grip krijgen op hoeveel je hebt en bepalen waar het zich bevindt zijn cruciale eerste stappen.

Verbinding: Vanaf het moment dat een magazijn een pallet met goederen ontvangt tot het moment dat een product wordt opgehaald om een order uit te voeren en uiteindelijk op een vrachtwagen wordt geladen, moeten meerdere systemen samenwerken om de winst te maximaliseren en het bedrijf te laten groeien. Echter, veel magazijnen hebben systemen gebouwd die moeite hebben om te communiceren tussen functies. Dit beperkt de upstream en downstream zichtbaarheid en leidt tot inefficiënties. Het verbinden van uw softwaresystemen kan een verschil maken.

Allocatie: Weten waar de voorraad vandaan moet worden gehaald – en welke arbeid beschikbaar is – kan het verschil betekenen tussen het halen van kritieke verzenddeadlines en het omgaan met boze klanten.

Transport: Handmatig etiketten aanbrengen en inefficiënte verzendmethoden zijn verouderde bedrijfspraktijken. Door meer volume sneller te verplaatsen, kunt u de verzendingstermijnen verkorten.

Realisatie: Voldoe of overtref de verwachtingen van klanten door ervoor te zorgen dat ze niet hoeven te wachten tot hun artikelen aankomen.

Om u logistiek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen biedt Codipack heel wat mobile oplossingen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.