Home Blog GS1-normen maximaliseren de traceerbaarheid van voedsel & drank

GS1-normen maximaliseren de traceerbaarheid van voedsel & drank

Fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken concurreren in een steeds veranderende en steeds uitdagendere omgeving. Omdat de normen en voorschriften op het gebied van voedseletikettering in de loop der tijd zijn geëvolueerd, is het nu belangrijker dan ooit dat etiketten aan de voorschriften voldoen.

voedsel traceercode

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat het winkelend publiek zich steeds meer zorgen maakt over de echtheid en de complexiteit van de wereldwijde toeleveringsketen. In een vorig jaar gepubliceerd rapport van FMI en Label Insight toonde 81% van het winkelend publiek belangstelling voor het belang van transparantie, waarbij de overgrote meerderheid van de verantwoordelijkheid voor de transparantie van voedseletikettering bij de voedselproducenten en merken zelf wordt gelegd.
De voedings- en drankenindustrie vertrouwt op traceerbaarheid en naadloze distributie om voedsel veilig door de toeleveringsketen te loodsen. De eenvoudigste en snelste manier om voedsel op de juiste manier te traceren, is via een streepjescode. Dankzij gegevensstandaarden zoals het GS1-systeem kan een product in elke stap van de toeleveringsketen worden getraceerd. GS1-identificatiecodes worden wereldwijd erkend en gebruikt. Ze zijn in wezen als de vingerafdruk van een product. Geen enkel ander artikel in de wereld zal hetzelfde identificatienummer hebben. Dit bevordert en stimuleert de transparantie waar consumenten naar verlangen, gedurende de hele levenscyclus van een product.

Voor meer info: info@codipack.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.