Home Blog De voordelen van lasercodering en -markering met voorbeelden

De voordelen van lasercodering en -markering met voorbeelden

Lasersystemen worden meer en meer gebruikt voor het coderen en markeren van producten en materialen. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van een lasersysteem. We sommen er hier graag een aantal op.

laser op verpakking shoonheidsproduct

Op alle materialen

De laatste nieuwe lasersystemen zijn zo geavanceerd dat ze permanent kunnen coderen op alle soorten ondergronden. Voor elke ondergrond bestaat er wel een lasertype: glas, hout, blik, plastic, karton, etc.

Alles is mogelijk

Tekst, cijfers, QR-codes, tht data, logo’s, datamatrix codes of cijfers. Hierover kunnen we kort zijn: deze codes en markeringen laseren kan allemaal.

Permanente codering

Zoals we al vermeldden is de code permanent. Er is dus geen risico dat de tekst of barcode of andere markeringen vervagen door de zon of met de tijd.

Tegen hoge snelheid

Ook kan het coderen tegen een enorm hoge snelheid gebeuren. Vandaar dat deze toepassing vaak gebruikt wordt bij het aanbrengen van markeringen in de sector van de FMCG.

24/7

Lasersystemen zijn gemaakt om volcontinu te draaien. Het onderhoud is ook minimaal omdat er geen inkt gebruikt wordt.

Ecologisch verantwoord

Bij inkjet- en labeltoepassingen heb je heel wat verbruiksgoederen nodig: van labels tot inkt en reinigingsproducten én regelmatig onderhoud van uw machines. Bij lasersystemen komen geen verbruiksgoederen aan te pas en is amper onderhoud nodig.

Is laser duurder dan inkjet?

Een lasersysteem is over het algemeen iets duurder in aankoop dan een inkjetprinter. Hier is echter wel een grote MAAR aan verbonden. Doordat u geen verbruiksgoederen zoals inkt (en labels) nodig heeft, is het toch goed om de berekening te maken op middellange- op langetermijn. Want afhankelijk van het volume kan een lasersysteem wel eens snel goedkoper uitkomen.

Heeft u hulp nodig?

Wenst u meer informatie of advies, dan kan u bij ons terecht. Codipack is officiële verdeler van de lasersystemen van Macsa. We hebben ook print & apply systemen en inkjetprinters. Met onze 30 jaar ervaring, geven we u graag advies.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.