Home Blog De kracht van XLR-technologie

De kracht van XLR-technologie

Heftruck bestuurder

Door de explosieve groei van e-commerce, fulfillment-diensten en logistiek zien we meer en meer fabrikanten uitbreiden. Het wordt steeds moeilijker voor productiemedewerkers om dienstenquota’s te halen als ze geen hulpmiddelen ter beschikking hebben. Een handheld computer is in deze tijden niet meer weg te denken uit de sector.

Scanbereik

Niet elk product bevindt zich steeds op dezelfde afstand van de medewerker. Tijdens het werken moet er gemakkelijk kunnen worden afgewisseld tussen korte, middellange en lange afstanden. Vooral heftruckbestuurders hebben profijt van een mobiele computer met een flexibel bereik. Op die manier hoeven ze niet steeds hun voertuig te verlaten, als ze iets willen scannen. De zoektocht naar een geschikte scanner, die even snel en betrouwbaar scant ongeacht de afstand, is jammer genoeg niet altijd zo gemakkelijk. De aantal beschikbare opties daalt namelijk aanzienlijk als het gewenste bereik toeneemt.

XLR-technologie

Daarom introduceert Datalogic de “Extra Long Range’ handheld scanners. Die XLR-scanner zijn zo krachtig dat ze moeiteloos door vuile plastic voorruiten en plastic krimpfolie kunnen scannen en dat wel tot een afstand van 1, 5, 10 en zelfs 20 meter.  

Skorpio X5 XLR handheld scanner

Skorpio X5 XLR

Eén van Datalogics XLR scanners is de Skorpio X5 XLR. Niet enkel overbrugt die mobiele computer de lange afstanden, hij projecteert ook nog een helder rood veld bij het scannen. Dankzij het richtmechanisme is zelfs in het daglicht duidelijk welke code precies wordt gescand. Medewerkers kunnen dus hun scanwerk 100% vertrouwen. De tijden waarin gevreesd werd dat er soms een willekeurige code tussen glipte, zijn met de Skorpio X5 XLR voorbij.

Contactloos opladen

De verschillende afstanden zijn niet het enige probleem waar ze in de sector mee te kampen hebben. Als het op industriële PDA’s aankomt, kunnen de laadstations echte probleempunten zijn. De contactpunten zijn namelijk zeer gevoelig. Ze gaan snel kapot of worden zo vies dat de mobiele computer niet of amper nog wil opladen. Datalogic biedt daarom ook hun Skorpio X5 scanner aan met een contactloze oplaadfunctie.

Ontdek alle voordelen van de Skorpio X5 in het filmpje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.