Home Plastic Omnium

Plastic Omnium

Een op de vier wagens in de wereld rijdt rond met een brandstoftank of een emissie beperkende oplossing van Omnium Plastic. Dit maakt van dit bedrijf een wereldspeler in de auto-industrie.

Codipack Group werkt al jarenlang samen met de afdeling Auto Inergy van Plastic Omium. Meerbepaald met de productie van kunststof brandstoftanks en vulpijpen.

Plastic Omnium Codipack Group

Door de strenge eisen in de auto-industrie is een permanente identificatie een noodzaak, niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor de traceerbaarheid.

Daarom moest er naar een label gezocht worden dat niet alleen langdurig leesbaar zou blijven, maar dat ook de extensieve testen van de tanks en vulpijpen kon doorstaan. Het label wordt immers aangebracht direct na de blaasextrusie, waar we over een ondergrondtemperatuur spreken van maar liefst 70°C.
Nadien wordt de tank onder een druk van 5 bar ondergedompeld in een bad om een eventuele lekkage of productiefout op te sporen.

Ook de keuze van de lijm is van uiterst belang. Door de bovenstaande vereisten moet de lijm bestand zijn tegen hoge temperaturen en dit zonder aan kracht te verliezen. Het frontmateriaal moet bovendien flexibel zijn en volledig watervast.

Onze keuze is hier dan ook gegaan naar een polyethyleen frontmateriaal in combinatie met een rubber lijm met zeer hoge tack waarde.

Standaard heeft Codipack Group meer dan 100 verschillende kunststof materialen in het gamma om steeds een gepaste oplossing te vinden voor uw toepassing.

Vraag meer info via info@codipack.com

gerelateerde producten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.