Home Blog Waarom Lantmännen koos voor de print & apply systemen van Codipack

Waarom Lantmännen koos voor de print & apply systemen van Codipack

In de fabriek van Lantmännen Cerealia worden 400000 heerlijke pannenkoeken per dag gemaakt, voor distributie over de hele wereld. Met een groot assortiment aan producten, verschillende formaten dozen en op maat gemaakte etiketten, stond Cerealia voor een grote logistieke opluchting toen het overstapte van voorgedrukte etiketten naar de Evolabel print en apply oplossing. Meer dan 120 verschillende soorten voorgedrukte etiketten, werden teruggebracht tot 7 verschillende etiketten. Nu printen en appliceren zeven Evolabel T63 Wipe Large de één miljoen kartonnen dozen die elk jaar de fabriek verlaten. Er werd gekozen voor thermotransfertechnologie.

De zeven Evolabel T63 Wipe Large, print het etiket en brengt het dan aan op de voorkant van de doos.
Martin, Productie Manager legt uit “De dozen hebben verschillende afmetingen en het etiket moet gecentreerd worden, dit is gemakkelijk te doen met de Evolabel elektrisch gestuurde zijpositioneerstandaard. Met de Evolabel oplossing hoeven we de dozen niet meer naar één kant te duwen en hebben we nu een rechte productiestroom, wat ons veel kostbaar vloeroppervlak heeft bespaard.”

Verschillende etiket lay-outs bevatten ingrediëntenlijsten in tot wel 15 talen, wat leidt tot zeer kleine lettertypes. Dit maakt de afdrukkwaliteit en de nauwkeurigheid van de tekstpositie zeer belangrijk.

De unieke en gepatenteerde applicatorplaat maakt het verwisselen tussen verschillende etiketformaten mogelijk zonder enige veranderingen of aanpassingen aan de applicator, wat tijd bespaart bij productiewissels.

Martin vervolgt “Het wisselen van etiketrol is zeer eenvoudig met de Evolabel printer. Dit wordt zeer gewaardeerd door onze productiemedewerkers en het maakt hun werk eenvoudiger en effectiever. Het is eigenlijk onmogelijk om het papier of het lint verkeerd aan te brengen.”

Bekijk hier het filmpje hoe eenvoudig de rolwissel is. 

De zeven Evolabel T63-systemen zijn allemaal aangesloten op CodeIT-software die vanuit Cerealias ERP-systeem (Movex) alle gegevens verzamelt die op de etiketten moeten worden afgedrukt.

Graag meer info? Stuur ons gerust een mailtje: info@codipack.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.