Home Blog Tijdbesparende oplossingen voor de sector Transport & Logistiek voor de levering van essentiële goederen

Tijdbesparende oplossingen voor de sector Transport & Logistiek voor de levering van essentiële goederen

We leunen wereldwijd veel zwaarder op de sector voor transport en logistiek dan we ons realiseren. Het is een essentieel onderdeel voor de distributie van voedsel, hygiënische producten en geneesmiddelen, waarmee goederen worden verzonden die essentieel zijn om te overleven. Zonder deze bedrijven zouden de goederen die we nodig hebben voor onze supermarkten, ziekenhuizen, energieleveranciers en het openbaar vervoer niet in voldoende hoeveelheden geïmporteerd en geëxporteerd kunnen worden.

Print en mobiele oplossingen in sector Transport & Logisitiek

Omdat de vraag naar opslag en transport wereldwijd explosief toeneemt, zijn logistieke bedrijven nu 24 uur per dag bezig met het verplaatsen van essentiële goederen.

Er vindt een groei plaats, overal in de wereld. De vraag om bezorging in de nabije omgeving is drastisch gegroeid bij supermarkten, bakkerijen en restaurants. Sommige bedrijven pakken deze operationele uitdagingen aan door videoconferencing tutorials aan te bieden waarmee kleinere bedrijven snel aan de slag kunnen en zo kunnen overleven. Andere bedrijven maken gebruik van technologie die beschikbaar is om goederen, medewerkers en assets in real-time te kunnen volgen.
Codipack werkt samen met bedrijven in de sector transport- en logistiek om met effectieve hard- en software oplossingen de levertijden terug te dringen. Software maakt vanaf het moment van ontvangst tot aan voorraadbeheer en verzending een soepele en efficiënte goederen- en informatiestroom mogelijk.

Software heeft tal van voordelen. Als het item is aangetroffen, kan het systeem met behulp van 3D-kaarten en stembegeleiding medewerkers eenvoudig naar het item voeren. Het is een draagbare, gebruiksvriendelijke en geautomatiseerde oplossing voor logistiek medewerkers van ieder niveau dat tijd bespaart en fouten helpt voorkomen op die plaatsen waar dat het belangrijkste is.

Voor logistieke bedrijven die met strakke schema’s werken, vooral bij de laatste fase van bezorging, is beheer van het wagenpark zeer belangrijk, of dat nu klein of groot is. CEP-bezorging (Courier, Express en Package) zijn van levensbelang voor mensen die in isolatie zitten en over voedselpakketten en medische benodigdheden moeten kunnen beschikken. Intelligente, mobiele labelprinters zijn snel, betrouwbaar en speciaal ontwikkeld voor CEP-bezorging. Door het lichte en compacte ontwerp van de mobiele printers van SATO zijn deze bijzonder geschikt voor het identificeren, volgen en registreren van poststukken en pakketten tijdens elke fase van het verzend- en bezorgproces. Medewerkers kunnen eenvoudig informatie scannen en via een draadloze verbinding labels afdrukken vanaf elke locatie. Ze kunnen vertrouwen op een zeer snel, linerless etiketteringssysteem dat tegemoet komt aan strakke leveringsschema’s.
Naast de levering van on-demand oplossingen om de exacte locatie van items in opslag vast te stellen en alles foutloos te registreren bij elk overslagpunt, doet Codipack er alles aan om de sector voor transport en logistiek verder te ondersteunen. In deze uitdagende tijden zijn we dank verschuldigd aan iedereen die belangrijk werk verricht en ervoor zorgt dat essentiële goederen op tijd op de juiste plek arriveren.

Als u hulp nodig heeft bij voorraadbeheer en distributie in transport- en logistieksector, neem dan contact met ons op via info@codipack.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.