Home Blog Labelkeuze belangrijk bij lancering nieuw product

Labelkeuze belangrijk bij lancering nieuw product

Als u zich voorbereidt om een nieuw product te lanceren of de laatste tijd gewoon door de schappen van uw plaatselijke winkels heeft gebladerd, lijdt het geen twijfel dat u het gebruik van foliemateriaal heeft opgemerkt om schitterende, opvallende metallic kleuren op productverpakkingen te krijgen. Van het subtiele glinsterende logo tot de glanzende metallics van rand tot rand, productlabels van folie trekken klanten aan en genereren omzet.

Het gebruik van foliematerialen om het gewenste resultaat te bereiken, begint bij het ontwerp.
Als u geen etiketafbeeldingen heeft voorbereid om op zilverfoliemateriaal te worden afgedrukt, zijn hier een paar dingen die u moet weten voordat u aan de slag gaat:
Met zilverkleurig materiaal kunt u verschillende metallic kleuren bereiken.
Laat de zilverkleuring van foliematerialen u niet in verwarring brengen. Doordat inktkleuren op folies worden aangebracht, zal de zilververkleuring van het materiaal niet meer zichtbaar zijn en zullen uw inktkleuren de prachtige eigenschappen van het metallische materiaal overnemen.
Het gebruik van een ervaren ontwerper en de juiste digitale labelprinter maakt het verschil.
Het is van cruciaal belang om een printer te kiezen met een ervaren interne prepress-afdeling die u kan helpen bij het bepalen van de beste manieren om uw illustraties af te drukken om levendige en opvallende metallics te verkrijgen.
Een printer die kan printen met witte vaste inkt is een must. In deze branche noemen we deze mogelijkheid ‘white plating’.
Ervoor zorgen dat u werkt met een digitale labelprinter die kan afdrukken met witte inkt, is de sleutel tot succesvolle metallic folie-etiketten. Niet alle printers zijn hetzelfde, en veel printers kunnen niet afdrukken met effen witte inkt. Wanneer u een printer selecteert voor uw eigen folielabels, bespaart u tijd en geld door deze vraag vooraf te stellen.
Als u een printer zoekt die drukproeven biedt, kunt u uw definitieve etiketten zien voordat ze volledig worden geproduceerd.
Wanneer u voor het eerst zilverfolie gebruikt om metalen labels te maken, is zien geloven. Zien of uw ontwerp alles is wat u zich voor ogen had, kan worden bereikt door een drukker die drukproeven aanbiedt. Als u op zoek bent naar een snelle doorlooptijd, zijn drukproeven op dezelfde dag een optie als u haast heeft en ze zullen u gemoedsrust geven.

Delta 8 van Vita Leaf vertegenwoordigt het visuele verschil van kunstelementen met en zonder het gebruik van witte inkt. In de groene delen van dit kunstwerk wordt eerst witte inkt aangebracht, waardoor de groene delen van het label een ondoorzichtig uiterlijk krijgen. Deze methode, die vaak wordt gebruikt voor kleinere tekst of streepjescodes, geeft kleuren weer als niet-metaalachtig en zorgt voor leesbaarheid.

Daarentegen hebben gebieden in dit voorbeeldlabel die metallisch goud lijken, geen witte inkt als drager, waardoor de aard van het foliemateriaal door de gouden inkt heen kan schijnen, waardoor een glinsterend metallisch attribuut wordt verkregen.
Paper Boats van Four Fires Meadery (foto): laat levendige metallic kleuren los (links) terwijl je een witte inktlaag (rechts) als een ondoorzichtige achterkant om kunstelementen in hetzelfde ontwerp te laten opvallen.

Of u nu net begint of op zoek bent naar aanvullende tips om succesvol af te drukken met witte inkt, hier zijn drie stappen om witte inkt in uw voordeel te gebruiken:
Bepaal welke delen van uw label u metallic wilt laten lijken.
Hoewel metallics uw labels een algeheel aantrekkelijk en dynamisch uiterlijk kunnen geven, zijn niet alle labelelementen het beste wanneer ze metallic zijn. Gebruik uw huidige illustraties en overweeg de delen van uw labels, zoals uw streepjescodes, ingrediëntenlijsten of andere elementen die mogelijk beter worden weergegeven in het wit. Zoals te zien is op het Paper Boats-label van Four Fires Meadery hierboven, hoeft niet alles van metaal te zijn. Enkele van de meest dramatische labels gebruiken alleen metallics in de meest visueel aantrekkelijke gebieden. Dit wetende, koos Four Fires ervoor om de meeste van hun elementen en de primaire zwarte labelachtergrond te ondersteunen met witte inkt. Door dit te doen, wordt de consument aangetrokken door de beweging en energie van glinsterende golven in een verscheidenheid aan blauwe metallic kleuren.
Zorg ervoor dat uw witte-inktgebieden worden bepaald door een professional.
Als je goed bent in Illustrator, ontwerp dan maar! Als u echter de laatste tijd geen vectorillustratielagen heeft gemaakt, is het een betere optie om te vertrouwen op een labelprinter met artiesten die ervaren zijn in het maken van inktlagen. Sommige labelprinters bieden deze service gratis aan, maar zelfs als er een vergoeding voor is, loont het uiteindelijk de moeite om de witte inktlagen goed te ontwikkelen.
Vraag proefdrukken aan waarin witte inkt als laag wordt weergegeven.
Als u met een ervaren labelprinter werkt, zou u proefdrukken moeten ontvangen met uw witte inktlagen opgedeeld in een vergelijkbare afbeelding zoals hierboven in blauw weergegeven. Zorg ervoor dat dit een service is die ze bieden om goed te kunnen bepalen welke elementen op uw labelontwerp van metaal zullen zijn en welke ondoorzichtig zullen zijn. Proefdrukken is uw laatste kans om ervoor te zorgen dat uw labels zullen blijken te zijn zoals u dat wilt, dus bekijk deze witte lagen nauwkeurig en zorg ervoor dat ze vertegenwoordigen wat u wilt.

Foto: Barrel Rat Whisky Label van Funky Turtle Brewing Co: Benadruk uw belangrijkste labelelementen met heldere metallic kleuren gemaakt met zilverfoliematerialen en full-colour inkten.

Of je nu geïnteresseerd bent in een gedurfd folielabel of een subtielere metallic kleur zoals hierboven weergegeven in het Barrel Rat Whisky-label van Funky Turtle Brewing Co., met behulp van een ervaren interne labelvoorbereidingsafdeling met de juiste digitale printer door hun kant helpt u naadloos levendige en opvallende folielabels te maken. Door het unieke vermogen van printen met witte inkt en de dynamische eigenschappen van zilverfoliematerialen samen te voegen, zijn de mogelijkheden eindeloos.
Als u overweegt om uw gepersonaliseerde etiketten te upgraden naar metalen foliematerialen, dan is het nu de juiste tijd. Volgens eigenaar en oprichter van Grace Amazing Labels Robert Petrie: “De populariteit van het gebruik van foliematerialen verspreidt zich over vele industrieën en markten. Met behulp van innovatieve oplossingen en jarenlange ervaring hebben we het afdrukken van dynamische productetiketten onder de knie met onze hoogwaardige Epson-printers. Het aanbieden van creatieve labeloplossingen, inclusief foliemetallics, is van grote waarde voor onze klanten. ”
Ongeacht uw markt, als u geïnteresseerd bent om de aandacht op uw producten te vestigen, kunt u met zilverfoliematerialen uw producten onvergetelijk maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.