Ligt uw dozenprinter vaker stil dan gepland? Diagraph komt met de oplossing.

Print u rechtstreeks op kartonnen dozen? Dan is de kans groot dat u met uw dozenprinter tegen één van deze twee problemen aanloopt. Eén: de printkwaliteit is niet wat u ervan verwacht. Twee: de printkop is vaker aan vervanging toe dan u dacht. De industriële inkjet dozenprinters van Diagraph vangen die twee problemen op. Letterlijk, met een printkop die verend is opgesteld.

Ze deuken, buigen en trekken krom. Doordat ze niet vormvast zijn, zijn kartonnen dozen niet vanzelfsprekend om op te printen. Want die enkele millimeters verschil in vorm verstoren de printafstand tussen kop en doos. Waardoor de printkwaliteit niet constant is. Zeker niet bij het fijnere werk voor grote bedrukkingen.

Dat kartonnen dozen niet vormvast zijn, heeft nog een ander nadeel: hoge onderhoudskosten aan en onverwachte downtime van uw dozenprinter. Een doos die bol staat, botst namelijk tegen de nozzle aan. Wat leidt tot slijtage en defecten. En uiteindelijk tot een installatie die zijn vooropgestelde levensduur niet haalt.

De hoge resolutie inkjet dozenprinters van Diagraph vangen die twee typische pijnpunten op. Het merk ontwikkelde een verende opstelling voor hun printkop. Twee wieltjes aan de zijkanten van de kop zoeken contact met de doos en duwen de nozzle ofwel naar voor of naar achter.

Doordat die wieltjes meelopen, houden ze de nozzle de hele tijd op de perfecte printafstand. Wat leidt tot een constante en hoge printkwaliteit. Die verende opstelling sluit ook elk contact uit tussen nozzle en doos. Wat dan weer resulteert in een minimum aan onderhoud.

Die laatste factor is enorm belangrijk als u de TCO’s van verschillende dozenprinters vergelijkt. De dozenprinter van Diagraph vereist een iets hogere investering vooraf, maar die meerprijs betaalt zich dubbel en dik terug. Want minder slijtage van de nozzle betekent minder materiaalkosten, minder onderhoudsfacturen en minder downtime. De koppen van Diagraph zijn trouwens modulair opgebouwd. In tegenstelling andere merken moet bij een defect dus niet de hele kop vervangen worden.

Dozenprinter Diagraph: precisie en onderhoudsarm

Dat maakt de dozenprinters van Diagraph wat ons betreft een interessante optie als u op zoek bent naar een printinstallatie voor kartonnen dozen die precisie levert voor grote prints en onderhoudsvriendelijk is.

Meer info over de technische specificaties vindt u op onze pagina van de Diagraph IJ4000. Heeft u nog vragen over deze industriële dozenprinter? Wij beantwoorden ze graag. En zorgen voor een totaaloplossing voor uw printuitdaging: van advies tot integratie.