Home Blog Automatisch etiketteren op verschillende hoogtes

Automatisch etiketteren op verschillende hoogtes

Je wil etiketteren op een automatische manier, maar niet elk pakketje is even hoog of je hebt hoge en lage palletten of zelfs twee palletten boven mekaar die je moet voorzien van een SSCC-label.

Dan rijst uiteraard de vraag of er systemen zijn die zich automatisch aanpassen aan de hoogte van het pakket of het pallet.

Het antwoord is ‘ja’

Gelukkig is het antwoord ja. Er worden wel andere systemen gebruikt voor het labelen van palletten dan voor verzenddozen of pakketjes.

Evolabel Palletlabeling

Pallet etikettering op verschillende hoogtes

Niet alle palletten zijn even hoog. Met een speciale sensor weten geavanceerde pallet etiketteermachines op welke hoogte ze de etiketten moeten aanbrengen.
Ook kan het zijn dat je twee palletten boven mekaar gestapeld wil labelen. Hiervoor heb je 2 opties: je kiest voor een pallet labeler met een motorized stand. Of je zet gewoon twee palletlabelers boven mekaar.
Daarnaast zijn er ook palletten met een ongelijke belading. Het PLC systeem weet exact wat er op het pallet staat en geeft door op welke hoogte het best gelabeld wordt.

Evolabel QuickTamp

Labelen van dozen en pakketjes met verschillende hoogtes

In e-commerce is elk pakje uniek. En de grootte wijzigt. Dus ook de hoogte. Hiervoor zijn speciaal ontwikkelde systemen die volcontinu labels aanbrengen op variabele hoogtes, tegen hoge snelheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.