Home Blog Alles wat ik nodig heb is een programma om labels te ontwerpen – en andere misvattingen over labeling

Alles wat ik nodig heb is een programma om labels te ontwerpen – en andere misvattingen over labeling

Wanneer we met bedrijven praten over het beheer van hun labeling, is een van de meest voorkomende bezwaren die we horen: “Alles wat ik nodig heb, is een programma om mijn labels te ontwerper.” Bij Codipack merken we echter vaak dat wat begint met een behoefte om sneller en efficiënter labels te ontwerpen, eindigt in een behoefte om het hele labelproces opnieuw te overdenken. Hieronder leest u waarom.

label management systems

Het veranderende productieproces

Decennialang konden fabrikanten het stellen met traditionele desktoplabelontwerpers. De activiteiten waren lokaal, de toepassingen waren van eigen bodem en de zaken verliepen in een voorspelbaar tempo. Spoel door naar de 21e eeuw en het productielandschap ziet er heel anders uit. De productie is vaak verspreid over meerdere locaties, tijdzones en zelfs continenten, en omvat vaak externe fabrikanten en leveranciers. Snelheid en wendbaarheid zijn nu noodzakelijk om te kunnen concurreren op een steeds globalere markt. Werkzaamheden moeten schaalbaar zijn en aangepast kunnen worden aan shutdowns, quarantaines en werken op afstand.

Labeling is geen alleenstaand proces

Bij deze veranderingen komt nog de manier van etiketteren zelf. Labeling is geen alleenstaand proces. Het raakt aan product lifecycle management, magazijninventarisatie, enterprise resource planning en nog veel meer. Sneller etiketten ontwerpen is slechts het topje van de ijsberg. Echte procesverbetering komt van het onderzoeken van de volledige levenscyclus van labels, van het maken van etiketten tot het afdrukken en onderhoud.
Om dit niveau van labelprocesverbetering te bereiken, hoeft u niet per se honderdduizenden euro’s en ontelbare manuren te investeren. Label Cloud helpt bedrijven van elke omvang om hun volledige etiketteringsproces snel en tegen een fractie van de kosten van on-premise installaties te transformeren. Met Label Cloud kunt u:

  1. gemakkelijk barcode-etiketten ontwerpen in enkele minuten
  2. uw etiketten centraal opslaan en ze van overal benaderen
  3. nauwkeurigheid garanderen door de etikettering met uw productgegevens te integreren
  4. het afdrukken van etiketten in uw hele bedrijf gemakkelijk opschalen

Eenvoudig gezegd is Label Cloud de eenvoudigste manier om uw etikettering te transformeren. Ontdek hoe uw bedrijf kan profiteren van etikettering in de cloud. Download ons eBook over Label Cloud op deze pagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.