Home Dagcode aanbrengen: “Vier cijfers, vijftien lasers”

Dagcode aanbrengen:
“Vier cijfers, vijftien lasers”

Agio klant Codipack

Zelfs als u sigaartjes rookt, is de kans klein dat uw oog er ooit op viel. We hebben het over de vier cijfers aan de zijkant van een sigarendoosje. “Die vormen de dagcode”, vertelt Dirk van der Velpen, manager technische dienst van fabrikant Agio. “Die dagcode aanbrengen doen we met een laser.”

“Vroeger hadden we stempelkastjes. Letterlijk rubberen stempeltjes die machinaal tegen de doosjes werden geduwd. Maar je moest wel elke dag stempels vervangen en constant bijregelen. En zelfs dan was het eindresultaat vaak niet top. Met de laser van Codipack is dat verleden tijd. Of beter: lasers. Want we kochten er vijftien in totaal die dagcodes aanbrengen.”

Agio klant Codipack

Erg precies, amper onderhoud

“Zo’n laser kan verschillende types ondergronden aan. Want het materiaal van onze sigarendoosjes varieert: karton, blik, kunststof… Laseren is erg precies. En we zijn elke keer zeker van het eindresultaat. Daarnaast komt er geen onderhoud bij kijken. Niets dat aangevuld of vervangen moet worden. Dat scheelt onze technici één uur per shift. Per week dikt dat aan tot tien uren. Uren die ze nu een pak nuttiger kunnen besteden.”

Automatisch

“Ook de dagcode moeten we niet meer manueel veranderen. Dat gebeurt volledig automatisch. Als er toch iets aangepast moet worden, gebruiken we daarvoor het touchscreen. Dat is trouwens verrijdbaar. We hebben dus maar één scherm nodig voor al onze laserlijnen. Verrijden, inpluggen, aanpassen en klaar.”

 

Dagcode aanbrengen?

Of een barcode? Of eender welke code? En dat op verschillende materialen? Kom eens langs en wij begeleiden u naar de beste keuze voor uw productielijn. Contacteer ons.

 

klant Codipack

gerelateerde producten en pagina’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.