NiceLabel 2019: wat verandert er voor u als beheerder?

Er is een nieuwe release van het label management systeem (LMS) NiceLabel. Wat is er allemaal veranderd? Een overzicht van de acht belangrijkste verbeteringen en aanpassingen ten opzichte van 2017. 

1. Compatibel met de laatste Windows-versies

NiceLabel 2019 ondersteunt de nieuwste Microsoft Operating Systemen en is dus compatibel met Windows 10 en Windows Server 2019. Deze versie groeit ook mee met de release van nieuwe OS’en.

2. Geen ondersteuning meer vóór versie 6

NiceLabel ondersteunt standaard hun twee laatste major releases. De support voor de versies vóór de release van versie 6 valt dus weg. Vermijd zo’n situatie door een Service Maintenance Agreement (SMA) met ons af te sluiten. Met zo’n service contract krijgt u van ons telkens toegang tot de laatste upgrade setup. Meer weten?

3. Makkelijkere installatie

Maakt u nog geen gebruik van NiceLabel, maar overweegt u het wel voor uw bedrijf? Weet dan dat de installatieprocedure enorm is vereenvoudigd. Zo bent u zeker dat u tijdens de installatie het juiste fundament legt voor het verdere gebruik.

Maar ook al is de 2019-versie veel eenvoudiger te configureren: maak uw huiswerk op voorhand. Dat denkwerk vooraf maakt dat u achteraf het maximale uit de software haalt.

4. Eén installatie = meerdere configuraties

Vanaf deze editie is het mogelijk om in één installatie verschillende configuraties te beheren. Zo kan u bijvoorbeeld aan elke afdeling binnen uw bedrijf één bepaalde configuratie koppelen. Vroeger moest u dan een tweede, derde of vierde… installatie uitvoeren en die telkens opnieuw op maat configureren.

5. Font niet gevonden? Bepaal zelf hoe het verdergaat

Stel: een font is wél beschikbaar op de computer waarop uw label is ontwikkeld, maar níet op uw printsysteem in uw productieomgeving. Dan zoekt NiceLabel naar een ander font dat nauw aansluit bij het originele. Om vervolgens de printopdracht door te laten gaan.

Maar soms is dat plan B geen optie. Vanwege bepaalde wettelijke bepalingen, bijvoorbeeld. Gevolg: heel wat foute en dus onbruikbare labels.

NiceLabel 2019 geeft u de optie om het scenario in te stellen. Of u laat de printopdracht inderdaad automatisch doorgaan met een ander font. Of NiceLabel stopt het afdrukken en geeft een foutmelding.

6. Beter zoeken in het DMS

Een belangrijk onderdeel van NiceLabel is het Document Management System (DMS). Daarin beheert u uw labels en user interfaces. En daarvan is de zoekfunctie serieus verbeterd. U kan nu op bestandsnaam én op inhoud van de labels zoeken.

7. Aanpasbare workflow

Een label doorloopt verschillende stappen van creatie naar finale goedkeuring. In de nieuwe NiceLabel is die workflow volledig aanpasbaar. Een handige wizard leidt u door de configuratie. Stap 1: dit dient er te gebeuren. Bij goedkeuring richting die collega. Label afgekeurd: terug naar die collega.

8. In de cloud

Labeling vereist serverruimte. Voor het LMS zelf, maar natuurlijk ook voor de labels en de back-ups. Er is dus meer dan alleen de aankoop van de software.

NiceLabel 2019 is volledig beschikbaar in de cloud. U betaalt dan per printer en per maand. Het enige dat u nodig heeft, is een computer met daarop een webbrowser.

Heeft u een vraag?

Meer weten over de nieuwe mogelijkheden van NiceLabel? Of heeft u een specifieke vraag? Wij zorgen voor het antwoord!