Label management system NiceLabel 2019: wat verandert er voor u als designer?

Er is een nieuwe release van label management system NiceLabel. Als u bij ons een service contract heeft, zorgen wij ervoor dat u kan upgraden naar deze nieuwe versie. Een overzicht van de vier belangrijkste verbeteringen ten opzichte van 2017. 

1. Meerdere lagen

Vroeger zat alles standaard in dezelfde laag: barcode, tekst, logo… Nu kan u voor uw ontwerpen werken in meerdere layers of lagen. Dat is een pak gebruiksvriendelijker. En laat ook toe om makkelijker veschillende templates uit te werken.

2. Meerdere talen in één tekstvak

In de 2017-editie van dit label management system was het onmogelijk om in één tekstvak twee verschillende talen door elkaar te gebruiken. En met verschillend bedoelen we verschillende leesrichtingen. Dus moest u met twee textboxen werken. Maar dat leverde dan weer problemen op met variabele inhoud.

In deze versie van dit label management system kan dat wel. Stel dat u voor uw ingrediëntenlijst in het Engels begint en vervolgens overschakelt naar het Arabisch, dan houdt NiceLabel daar rekening mee. Zo vermijdt u overlappende teksten en te grote witruimtes.

3. Beter en sneller zicht op het eindresultaat

Labels hebben vaak een variabele inhoud. Als designer wilt u dus weten hoe dat label eruitziet in al die verschillende scenario’s. Bijvoorbeeld met het absolute minimum of maximum aan tekst.

Vroeger moest u dan een koppeling maken met een datasource. Een database bijvoorbeeld, of een service op het internet waar u uw data eerst moet uploaden. Die koppeling tot stand brengen, is best complex. Dus werkte u met dummy tekst. Niet bepaald realistisch…

In de nieuwe versie van het label management system is het opladen van variabele data in uw design een pak makkelijker. In het bestand zelf, zonder enige vorm van koppeling. Zo heeft u meteen zicht op ontwerp en eindresultaat.

4. Duidelijkere flow

Een label doorloopt verschillende stappen van creatie naar finale goedkeuring. Die flow is voor de systeembeheerder nu volledig aanpasbaar. Zo kan hij die flow volledig afstemmen op de manier van werken binnen uw bedrijf. Waardoor u als designer een beter zicht krijgt in welke fase uw ontwerp nu precies zit.

Meer weten over de nieuwe mogelijkheden van dit label management system? Of heeft u een specifieke vraag? Wij zorgen voor het antwoord!