Gebruiksvriendelijke label-installatie: ook de kok kan de etikettenrol vervangen

Tien jaar geleden verhuisde Royal Foods van een kleine slagerij in een woonwijk naar een industrieterrein in Lelystad. Sindsdien blijft het voedingsbedrijf dat kant-en-klare maaltijden maakt maar groeien. Die groei stelt ook nieuwe eisen aan hun label-installatie.

Royal Foods is een familiebedrijf. Vader en zoon van de Steeg leiden momenteel een team van 42, waarvan 7 koks. “We kopen zoveel mogelijk streekproducten uit de Flevopolder”, begint zoon en mede-eigenaar Erik. “Die producten verwerken en verpakken we op maat. Onze maaltijden zijn echt maatwerk. We kunnen rekening houden met portiegrootte, consistentie, pittigheid en zelfs zout- of vetarme diëten.” Ze leveren onder meer aan zorgcentra en rusthuizen.

Ze verpakken alle maaltijden in een zwart bakje, met doorzichtige folie aan de bovenkant. Zoals de maaltijden die ook in de supermarkt liggen. Net voor hun maaltijden richting transport gaan, brengen ze er een label op aan.

Label-installatie

“Onze eigen software zorgt voor een gepersonaliseerd label, net omdat alle maaltijden op maat gemaakt zijn. Het adres en de naam van de klant staan steeds op het etiket, tot zelfs het kamernummer van bijvoorbeeld het zorgcentrum in kwestie toe.”

Teveel onzekerheden bij oude label-installatie

“Zo’n label-installatie zou 10 tot 15 jaar moeten meegaan. Maar dat was bij het toestel van onze vorige leverancier jammer genoeg niet het geval. Er waren te veel technische onzekerheden.” Royal Foods ging online op zoek naar een nieuwe en vooral betrouwbare partner. En zo kozen ze voor ons. Meer bepaald de Evolabel Print & Apply label-installatie.

“Codipack kwam niet met het goedkoopste voorstel, maar gebruiksgemak was voor ons het allerbelangrijkste. Het is echt simpel. De etikettenrol kan door iedereen vervangen worden. Van de receptioniste tot de chef-kok.”

Label-installatie

“De label-installatie is vrij rechttoe rechtaan. Maar het belangrijkste: we zijn zeker dat alles werkt zoals het moet en dat dat ook zo gaat blijven. Eigenlijk zijn we door de overstap naar deze label-installatie echt op alle vlakken vooruitgegaan. De levertijd was snel en ook de installatie verliep vlot. Op vrijdagavond haalden ze de oude label-installatie weg en zaterdag draaide de nieuwe al mee. Ook de integratie van onze eigen software ging vlot.”

Twintig maaltijden per minuut

“Qua snelheid zaten we vroeger al goed, maar nu is het nog net iets sneller – per minuut labelen we twintig maaltijden. We produceren zo’n 7.500 maaltijden per dag, vooral voor zorginstellingen en rusthuizen. We krijgen ook vragen van particulieren, maar die markt is nog niet voor nu”, besluit Erik. “Dat is toekomstmuziek.”