Handheld terminals aan de trage kant: vervangen of updaten?

Een trage handheld terminal betekent dubbel verlies. Voor uw medewerkers is het vervelend om elke keer te wachten. Voor uw bedrijf betekent het verloren uren en dus verloren geld. Uw eerste reflex is misschien om al uw handheld terminals te vervangen. Maar u heeft nog een tweede optie: de user interface (UI) onder handen laten nemen.

Een goede handheld terminal kost geld. Al uw toestellen vervangen, houdt dus een zekere investering in. Toch is het in sommige gevallen de beste optie. Als de toestellen zelf slijtage beginnen te vertonen, bijvoorbeeld. Of als ze al heel wat jaren op de teller hebben en de toestellen op de markt enkele generaties verder zitten. Waardoor uw handheld terminals nog in provinciale spelen, terwijl de concurrentie op Champions Leagueniveau zit.

handheld scanner

Steeds meer data…

Maar wat als uw toestellen hardwarematig nog lang niet toe zijn aan vervanging? Maar u wel merkt dat de snelheid begint achteruit te gaan?

Dat heeft trouwens niet per se te maken met het toestel zelf. Wel met de hoeveelheid data die ze te verwerken krijgen. ERP-systemen worden steeds uitgebreider. De data per magazijnitem neemt toe.

Vergelijk het met uw laptop. Het toestel is zelf nog prima in orde, maar dat nieuwe bestuurssysteem neemt natuurlijk meer geheugen in beslag. Met uw handheld terminals is het net zo.

… een gestripte UI?

In dat geval is de UI optimaliseren een financieel gezien veel interessante piste. Wat doen wij in dat geval? Wel, samen met u bekijken we welke functionaliteiten er echt toe doen. Want vaak is wat u ziet op uw terminal een één-op-éénvertaling van een groot scherm.

Dat is ten eerste niet bepaald gebruiksvriendelijk. Maar nadeel nummer twee is dat er ontzettend veel onnodige data van handheld naar server moet. Wat is het nut van twee knoppen en tien invulvelden als uw magazijnmedewerker maar één knop en twee velden nodig heeft?

Wij ontwerpen bouwen voor u een afgeslankte tussenlaag op maat. We maken een vertaalslag tussen uw server en uw handheld terminals. Zodat die een afgeslankte versie te zien krijgen. Uw server merkt er niets van: hij krijgt nog altijd de data door die hij nodig heeft.

Handheld terminals: wat is voor u de beste optie?

Een afgeslankte UI betekent in dit scenario efficiënter werken en een snellere data-overdracht. En een oplossing voor uw te trage handheld terminals – zonder dat u daarvoor de toestellen hoeft te vervangen. Meer weten? Kom eens praten! En dan bekijken we samen wat voor u de beste optie is.