Handheld scanners makkelijker beheren en configureren met de juiste MDM-software

Hoelang doet u erover om een nieuwe handheld scanner te configureren? En op welke manier houdt u het totaaloverzicht op bijvoorbeeld de efficiëntie en het onderhoud van uw toestellen? Hoe meer handheld scanners er in uw bedrijf circuleren, hoe meer baat u hebt bij een MDM-pakket. Hoort u het nu in Keulen donderen? Lees dan vooral verder.

MDM staat voor Mobile Device Mangement, een beheersyssteem voor uw mobiele apparaten zoals uw handheld scanners. Zo’n systeem maakt het mogelijk om al uw scanners vanop één centrale plaats te beheren. In een vertrouwde Windows- of Mac-omgeving.

Zo kan u bijvoorbeeld met enkele klikken op uw laptop de gebruikersrechten bepalen voor ál uw terminals. U bepaalt welke medewerkers toegang hebben tot welke mappen. U kan het gebruik van browsers blokkeren. De teamleider de rechten geven om alles te overzien. Kortom: u kan van op één centrale plaats alles regelen wat er te regelen valt.

handheld scanner

Geconfigureerd op vijftien seconden

Dat schept veel mogelijkheden. We illustreren met een praktijkvoorbeeld van een klant in de voedingsindustrie. Die was veel tijd kwijt met zijn handheld scanners allemaal apart te configureren.

Die instellingen laadt hij in op elk nieuw toestel waardoor alles meteen juist staat. Nu is configureren een kwestie van vijftiental seconden. Vroeger makkelijk het driedubbele… in minuten.

Eén toestel voor verschillende zones

Diezelfde klant heeft honderden terminals in zijn beheer. Hij werkt ook met verschillende zoneringen in zijn magazijnen, die ook apart gedefinieerd zijn in het SAP-systeem. Andere fysieke omgeving, andere data-omgeving.

Vroeger waren de toestellen niet inwisselbaar. Nu hebben ze de mogelijkheid om met één handheld scanner verschillende zones te bedienen. Aan de ingang van elke zone hangt een papier met een barcode. Die scant de medewerker in als hij van zone wisselt, en het toestel past zich data-gewijs automatisch aan zijn nieuwe ERP-omgeving.

Meetbaar en zichtbaar

Een MDM-software maakt al uw toestellen ook meetbaar. U krijgt bijvoorbeeld een zicht op het succespercentage van het sturen en ontvangen van data. De uptime van elk toestel. Hoelang de batterij het uithoudt – tot en met de precieze ontlaadcurves per toestel. Belangrijke informatie om uw manier van werken te optimaliseren. En goede manier om een systematiek te krijgen in het onderhoud van uw handheld scanners.

Al die data capteert uw beheersysteem voor u. U kan de data die u er voor u toedoet zichtbaar maken in tiles. Met per tegel één kerncijfer.

Klaar om de volgende stap te zetten? Of bent u niet helemaal tevreden van uw huidige MDM-pakket? Kom eens praten! En dan bekijken we samen wat voor u de beste oplossing is.