Etiketteren in de logistieke sector: het kan ook anders

De afgelopen maanden werkten we voor verschillende logistieke bedrijven etiketteeroplossingen uit. Welke lessen we trokken uit die projecten? “Dat te weinig bedrijven in de logistiek de voordelen inzien van een totaaloplossing”, vertelt Arjen Plomp, onze sales manager Nederland. “En dat etiketteren méér is dan hardware. Alleen als alles op elkaar is afgestemd, haalt u het meeste uit uw investering.”

“Logistieke spelers en e-commercebedrijven stellen hoge eisen. Het etiketteren van de dozen, parcels en polybags moet op hoge snelheid, nauwkeurigheid, correctheid en op stuk niveau gebeuren. Om hieraan te kunnen voldoen, komt u automatisch op onze oplossingen waarbij wij ‘on the fly’ etiketteren.”

Bedieningsgemak en onderhoud

“Uw printsystemen moeten de snelheid aankunnen, zonder aan kwaliteit in te boeten. Dat begint met de correcte opstelling en inventaris van de toepassing. Daarom gaan wij altijd langs om alles in detail te bekijken.”

“Alle facetten tellen mee om te komen tot een goede oplossing. Bedieningsgemak en eenvoud in onderhoud staan hierbij centraal. Het kan niet zo zijn dat wij meer dan 2.000 producten per uur verwerken, terwijl het wisselen van etiketten en spare parts te veel tijd in beslag nemen.”

Logistiek etiketteren

80 meter per minuut

“De automatische print- en etiketteersystemen van Evolabel scoren goed op al die gebieden. Ze kunnen variabele dooshoogtes aan, tot 1.000 millimeter met lijnsnelheden tot 80 meter per minuut. Het systeem voor etiketwissels hoort tot de snelste van de markt. En slijtdelen kan u snel vervangen zonder gereedschap. Daarbij kunnen de systemen operationeel zijn zonder extra veiligheidsvoorzieningen.”

“Maar snel en goed etiketteren in de logistiek gaat verder dan enkel de apparatuur. Dat heeft ook te maken met de juiste etiketkeuze. Uw installatie mag nog zo goed zijn, als uw etiketten dat niet zijn, gaat u nooit de vooropgestelde kwaliteit halen. Verder is het ook een communicatie- en softwarekwestie. Tussen het ophalen en het aanbrengen van de data zit in de logistieke sector amper een seconde – ook dat moet razendsnel gebeuren.”

Etiketteren in de logistieke sector: één aanspreekpunt

“De juiste totaaloplossing om te etiketteren voor een logistiek bedrijf is dus een combinatie van verschillende factoren. Wij maken er een punt van om alles in eigen beheer te doen. Voor de hardware verdelen wij alleen de A-merken. De etiketten maken wij in eigen huis. Onze softwareafdeling zorgt dan weer voor de integratie”, besluit Arjen. “En na die integratie kan u rekenen op ons uitgebreid service-team.”