Dozen coderen en sluiten met één machine

Samen met Gilpack lanceren we een geïntegreerde oplossing om dozen te coderen en te sluiten. Zij zorgen vanuit hun expertise in verpakkingsmachines voor de dozensluiter. Wij voorzien de inkjet of het print & apply-systeem om de dozen te coderen. Uw voordelen: een perfecte codering, een lagere installatie- en implementatietijd, een beperktere footprint en één aanspreekpunt.

 Met deze geïntegreerde oplossing bieden we een antwoord op enkele typische pijnpunten. Een oplossing met een externe transportband neemt namelijk meer plaats in beslag en is duurder.

Dozen coderen en sluiten met één machine.

Compacte oplossing

Samen met Gilpack beperken we de footprint van uw installatie. Het scherm van de printer plaatsen we binnen de perimeter van de machine. En de printkop bouwen we op de doosgeleiding. Zo houden we de installatie compact.

Goedkoper

Met onze machine haalt u twee functies tegelijk binnen. Zo bespaart u op hardwarekosten, installatie- en implementatietijd. Daardoor ligt uw investering een pak lager.

Onze oplossing bestaat uit twee geïntegreerde delen:

  1. Een dozensluiter met doosgeleiding
  2. Een inkjetprinter of labelaar om de dozen te coderen.

Een woordje uitleg.

Dozen sluiten

Dat doen we met de dozensluiter van het merk Lantech, waarvan Gilpack exclusieve verdeler is. Hun CS-1000 en CS-300 sluiten dozen van variabele afmetingen af met een tape. De snelheid is afhankelijk van de dooslengte, maar 25 stuks per minuut is de maximumsnelheid.

De kracht van de installatie zit ‘m in de verend opgestelde geleidingsbanen (zie foto).

Dozen coderen - geleidingsbaan

Die grijpen de doos stevig vast en positioneren ze voor de perfecte codering. Zo werken we een derde pijnpunt weg: een coderingskwaliteit die te wensen overlaat.

Dozen coderen

Hier zijn wij aan zet. U heeft de keuze tussen twee technologieën om dozen te coderen: inkjet of print & apply.

Dozen coderen met inkjet

Met een inkjet print u rechtstreeks op uw dozen. Hiervoor is de Diagraph IJ4000, een hoge resolutie inkjet, een goede keuze. De Diagraph kan printhoogtes aan tot 100 mm, met een maximumsnelheid van 60 meter per minuut.

Daarnaast is er ook de REA JET inkjet, een thermisch model. Met een maximale karakterhoogte van 50 mm, een printlengte tot 1330 mm en een snelheid tot 760 meter per minuut.

Dozen coderen met print & apply

Een print & apply voorziet tijdens een eerste stap een blanco etiket van de juiste informatie. Tijdens de tweede stap brengt een arm het etiket aan op de doos.

Voor deze technologie schuiven wij het merk Evolabel naar voren. Zij beschikken over alle technologieën voor het aanbrengen van etiketten.

Meer weten?

Meer weten over onze geïntegreerde oplossing om dozen te coderen en te sluiten? Neem contact met ons op en wij helpen u de juiste keuze te maken.