Blik bedrukken: wist u dat dat ook met laser kan?

Welke techniek gebruikt u om datum en lotnummer aan te brengen op de onderkant van uw blikjes? De kans is groot dat u dat met een industriële inkjet doet. Omdat u misschien niet wist dat er met laser een alternatief is om blik te bedrukken. Wij stellen u deze techniek kort voor.

Een inkjetprinter die datum en lotnummer in een zwarte inkt erop schiet. Dat is hoe de meeste bedrijven vandaag de onderkant van hun blikjes coderen. Ook dat van u?

Sinds kort kan dat ook met fiberlaser. De Macsa Fiberlasers schieten de tekst er niet op, maar graveren de tekst erin: ze branden de informatie in het materiaal. Aan een snelheid van 100.000 blikken per uur. Dat zijn er 27 per seconde.

Blik bedrukken

De toestellen van Macsa presteren tot 100.000 uren zonder dat u er ook maar iets aan hoeft te doen én starten ook altijd probleemloos op.

Daaruit volgt het belangrijkste voordeel: uw lijnen liggen niet meer stil. Met laser beperkt u de downtime van uw codeerlijnen tot het absolute minimum. Ook al omdat een lasersysteem bijna geen onderhoud vraagt.

Blik bedrukken versus graveren: het prijskaartje

Aan die voordelen om blik te bedrukken hangt wel een prijskaartje. De initiële investeringskost ligt hoger: een fiberlaser kost meer dan een klassieke inkjetinstallatie. Maar die investering betaalt zich om al die bovenstaande redenen op een termijn van ongeveer drie jaar meer dan terug.

Meer weten over de toestellen van Macsa? En hoe wij die toestellen vertalen in een totaaloplossing voor uw lijnen? Wij staan voor u klaar met de antwoorden.