Beton etiketteren: een praktische oplossing voor een moeilijk materiaal

Beton is geen vanzelfsprekend materiaal om te etiketteren. Maar moeilijk gaat ook. Benieuwd naar onze oplossingen?

De juiste oplossing hangt af van welk type beton u wilt etiketteren. Of meer precies: gaat het om een glad of een korrelig oppervlak?

beton etiketteren

Glad beton

In het geval van glad beton kan een zelfklevend etiket de oplossing zijn. De lijm heeft namelijk voldoende raakvlak om zich aan te hechten. Omdat wij uw etiketten zelf maken, kunnen we het materiaal en de lijm helemaal afstemmen op uw specifieke toepassing.

Korrelig beton

Hier zit de echte uitdaging van beton te etiketteren. Want door de oneffenheden in het materiaal, kan de etiketlijm onvoldoende pakken. Op een ruwe ondergrond is een goeie hechting moeilijk te realiseren. En komt het etiket dus na verloop van tijd onvermijdelijk los.

Hier zijn niet-klevende etiketten de beste oplossing. Al is tags een betere benaming omdat er geen lijm aan te pas komt. Die tags kan u met een bandje rond uw betonnen product hangen. Wij voorzien een gaatje waar het moet en adviseren u ook over het materiaal van het bandje zelf. Al kan u deze tags ook rechtstreeks aanbrengen met een siliconenkit.

Daarnaast voorzien we perforatielijnen waardoor het mogelijk is om de tags af te scheuren.

Slijtvast en onscheurbaar

Een groot voordeel van deze tags is dat ze enorm slijtvast en onscheurbaar zijn. Dat betekent dat ook de bedrukking veeg- en krasvast is. Goed meegenomen tijdens het transport en op de werf. Maar absoluut essentieel als u wilt dat de kwaliteit van uw markering gegarandeerd blijft. Ook na jaren in de grond, zoals bijvoorbeeld voor rioleringsbuizen het geval is.

Beton etiketteren: conclusie?

Vragen over wat voor u de beste manier is om uw beton te etiketteren? Kom eens langs. Wij zorgen voor een oplossing op maat.